Aracım da haciz var mı?

İçindekiler:

  1. Aracım da haciz var mı?
  2. Bankaya konulan haciz ne zaman düşer?
  3. Icra dosyası e devletten ne zaman kalkar?
  4. Bloke bakiyesi nasıl kaldırılır?
  5. Kısmi bloke ne demek?
  6. Banka hangi durumlarda hesaba bloke koyar?
  7. Banka hesaba bloke koyarsa ne olur?
  8. Para alacağına konulan haciz düşer mi?

Aracım da haciz var mı?

E-Devlet uygulamasına T.C. ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bağlı hizmetler bölümünden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç)" sayfasına ulaşınız. Burada sorgulama yaptıktan soran araçla ilgili e-haciz işlemleri görüntülenir.

Bankaya konulan haciz ne zaman düşer?

Bugün ise Yargıtay 12. Hukuk Dairesi paranın haciz edilmesi halinde onun 6 ay içinde dosyasına getirtilmesini aksi takdirde o haczin düşeceğini kabul etmektedir.

Icra dosyası e devletten ne zaman kalkar?

Temelde 1 yıllık sürede herhangi bir işlem yapılmaması halinde icra takip dosyası işlemden kaldırılacaktır.

Bloke bakiyesi nasıl kaldırılır?

Hesaptaki blokenin kaldırılmasının en olası yolu ilgili borcun ödenmesidir. Bunun için öncelikle bankanızın şubesindeki müşteri temsilcinizden; hesabınıza bloke koyan kurumu öğrenmeniz gerekmektedir. Bu bir devlet kurumu ise; prosedürler ve blokenin kalkması süreci biraz uzayabilir.

Kısmi bloke ne demek?

Verilen kredinin belirli bir kısmı, kredinin bankaya getirisini arttırmak amacıyla bloke edilir ve krediyi kullanan kişiye verilmez. Bu tür bir bloke işlemi genellikle kredi kullanıldığı sürece kredinin belirli bir oranı olarak yapılır.

Banka hangi durumlarda hesaba bloke koyar?

Mesela; bakiyesi düşük seyreden bir hesaba bir anda yüklü miktarda para gelmesi, hesaba sürekli parça parça para gelmesi, hesaba gelen paraların kısa bir süre içerisinde 3.şahıslara ait hesaplara havale edilmesi gibi işlemlerden dolayı da MASAK tarafından bloke işlemi uygulanabilmektedir.

Banka hesaba bloke koyarsa ne olur?

Kişinin ilgili bankalardaki hesaplarına borç tahsili hususunda gerekli işlem uygulanır. Bu yazışmalardan sonra hesabı bloke edilen kişi yeni bir hesap açtığı zaman; o hesabı kullanabilir. Ancak borçların ödenmemesi ve kişinin hesaplarının yeniden araştırılması halinde güncel hesaplarına da bloke uygulanabilmektedir.

Para alacağına konulan haciz düşer mi?

Para alacağında, paranın satılarak paraya çevrilmesi söz konusu olamayacağından, hacizden itibaren altı ay içinde haczedilen paranın icra dosyasına celbinin istenmesi gerekir. Aksi hâlde haciz düşer. Alacaklının süresinde satış istememesi nedeniyle haciz düşer.