Araç ruhsatı nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Araç ruhsatı nasıl çıkarılır?
  2. Geçici ruhsat belgesi ne kadar geçerli?
  3. Muayeneden sonra ruhsat yenilenir mi?
  4. Trafik sigortası olmadan muayene yapılır mı?
  5. Ruhsat yenileme işlemi nasıl yapılır?
  6. Işyeri ruhsatı kaç yıl geçerli?
  7. Geçici ruhsat ne demek?
  8. Genel muayene tekrarı nasıl yapılır?
  9. Araç muayenesinde sigorta Poliçesi aslı gerekli mi?
  10. Trafik sigortası olmadan araç satışı olur mu?

Araç ruhsatı nasıl çıkarılır?

Araç ruhsat işlemleri Emniyet Müdürlükleri Trafik Tescil Şubeleri tarafından yapılmaktadır. Vatandaşlar yaşadıkları ildeki şubelere giderek araç ruhsatı alabilir ya da yenileyebilirler. Son dönemde gelen yenilikle beraber ruhsat işlemlerinin noterliklerde gerçekleşmeye başladı.

Geçici ruhsat belgesi ne kadar geçerli?

şartı ile yedi gün için geçerli olmak üzere “B” Sınıfı Geçici Trafik Belgesi verilir. Bu süre hiçbir şekilde uzatılamaz.

Muayeneden sonra ruhsat yenilenir mi?

Farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi'ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.

Trafik sigortası olmadan muayene yapılır mı?

TÜVTÜRK istasyonuna randevunuzu alıp gittiğinizde eğer ki trafik sigortanız yok ya da süresi bitmiş ise muayene işleminize başlanmaz ve aracınızın sigortasını yaptırıp tekrar işlemlere başlamanız söylenir.

Ruhsat yenileme işlemi nasıl yapılır?

Noterde ruhsat yenilerken plaka değişikliği olacağını önceden bildirin. Plaka numarası almayı unutmayın ve Şoförler Odası'ndan plakanızı bastırın. Ruhsat yenileme için gerekli evraklar; kimlik ve eski ruhsattır. Plakanızı, ruhsatınızı ve kimliğinizi alarak notere gittiğinizde kısa sürede işlemler tamamlanmaktadır.

Işyeri ruhsatı kaç yıl geçerli?

Yer seçimi ve tesis kurma izni, tesisin imara uygun olması şartıyla verildiği tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir. Bu süre sonunda açılma izni alınmadığı takdirde, ilgilinin başvurusu üzerine yer seçimi ve tesis kurma izni iki yıl daha uzatılır.

Geçici ruhsat ne demek?

geçici ruhsat nasıl alınır Haberi Şantiye binaları gibi, inşaat süresince kullanılıp daha sonra yıkılan yapı ve imar yönetmeliği hükümlerine göre genel hizmetlere ayrılan, cephe ve derinlik bakımından inşaata elverişli olmayan parsellerde yapılmasına izin verilen tek katlı yapılar muvakkat yapı olarak ifade ediliyor.

Genel muayene tekrarı nasıl yapılır?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

Araç muayenesinde sigorta Poliçesi aslı gerekli mi?

Aracınız için hazırlanmış geçerli bir trafik sigortası belgesinin aslı Son muayene tarihini ispat eden belge ( eğer son muayene TÜVTÜRK istasyonlarında yapıldı ise bu konuda belge istenmeyecektir) İstasyonlarımızda yapılacak online sorgulama sonucunda herhangi bir borcunuzun olmaması

Trafik sigortası olmadan araç satışı olur mu?

Araç satışında sigorta gerekli mi?” diye merak ediliyorsa bilinmelidir ki aracın trafik sigortasının yaptırılmamış olması, satışa engel değildir; fakat sigortasız bir şekilde trafiğe çıkan araç, yaptırıma uğrayacaktır. Ayrıca sigorta olmadan araç muayenesi yaptırılamaz ve aracın yeni sahibi ruhsat alamaz.