Askerlik erteleme işlemleri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Askerlik erteleme işlemleri nasıl yapılır?
  2. Askerlik tecil şartları nelerdir?
  3. Tecil ne kadar uzatılır?
  4. Üniversite okuyan askerlik tecil otomatik mi?
  5. Üniversite okuyanlar kaç yıl tecil ettirebilir?

Askerlik erteleme işlemleri nasıl yapılır?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Askerlik tecil şartları nelerdir?

İlk şartlardan birisi de, askerlik dönemi gelen kişilerin öğrenci olmasıdır. Öğrenci olan kişiler, askerliğini kolayca tecil ettirebilir. Lise veya üniversiteden yeni mezun olan bireyler de, bir süre askerliğini tecil ettirebilir. Devlet tarafından yeni mezun olan kişilere belirli bir süre verilir.

Tecil ne kadar uzatılır?

Üniversiteyi bitirip ilgili yüksek öğrenim kurumu ile tüm ilişkisini kesen kişiler askerliği 2 sene süre ile tecil ettirilebilir. Staj, yüksek lisans, doktora gibi programlarda üst yaş sınırı 35 yaş olacak şekilde 1 sene daha tecil ettirebilmektedir.

Üniversite okuyan askerlik tecil otomatik mi?

MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir. Askerlik tecil işlemlerinde öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır.

Üniversite okuyanlar kaç yıl tecil ettirebilir?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.