Jinekolojik muayene kaç yaşında?

İçindekiler:

  1. Jinekolojik muayene kaç yaşında?
  2. Aylin Totan hangi hastanede çalışıyor?
  3. Jinekolojik muayene genellikle hangi yaşta önerilir?
  4. Jinekolojik muayeneye ne zaman gidilmeli?
  5. Aylin Totan nereli?
  6. Yaşam Kemal Akpak kimdir?

Jinekolojik muayene kaç yaşında?

18 yaşına gelen her genç kızın mutlaka jinekolojik kontrole gitmesini tavsiye eden Op. Dr. Seval Taşdemir; “Jinekolojik muayene ağrıya yol açmayan kolay ve beş dakikadan fazla sürmeyen bir işlem. Genç kızlar muayenelerini asla ertelememeliler.

Aylin Totan hangi hastanede çalışıyor?

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayan Emine Aylin Totan, 2001-2005 yılları arasında Malatya Devlet Hastanesinde ve sonrasında uzun bir süre Ankara Lokman Hekim Hastanesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalıştı.

Jinekolojik muayene genellikle hangi yaşta önerilir?

21 yaşından genç kadınlar jinekolojik muayeneye başvurduklarında öncelikli olarak adet döngüleri açısından incelenirler. Adetin ilk başlangıç yaşı, kanama döngüsünün düzeni, her iki adet arası süre, kanama miktarı ve süresi mutlaka sorgulanacaktır.

Jinekolojik muayeneye ne zaman gidilmeli?

Kadınlar jinekoloğa giderken genellikle adet kanamasının olmadığı bir zamanı tercih etmelidir. Fakat bazı durumlarda, ağrı, aşırı kanama gibi sorunlar olduğunda, buna uyulmayabilir. İhtiyaç duyulduğunda ya da acil bir durumun varlığında her zaman jinekoloğa gidilebilir.

Aylin Totan nereli?

Kadın doğum uzmanı, Jinekolog Aylin Totan 1972 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Yükseliş Koleji ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1996 yılı mezun oldu. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığını, 2001 yılında ülkemizin önde gelen eğitim hastanelerinden ve en yüksek doğum oranına sahip Dr.

Yaşam Kemal Akpak kimdir?

Yaşam Kemal Akpak 1978 yılında İzmir'de doğmuş olup ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. ... Eylül 2018 ve Nisan 2019 tarihleri arasında yurtdışı görevi ile Sudan-Nyala Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde idari ve eğitim sorumlusu olmuştur.