Kolonoskopide hangi çorbalar içilir?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopide hangi çorbalar içilir?
  2. Kolonoskopiden sonra nasil beslenmeli?
  3. XM Diet çözelti nasıl kullanılır?
  4. Kolonoskopi sırasında ağrı olur mu?
  5. Kolonoskopiden sonra ne yapılmalı?

Kolonoskopide hangi çorbalar içilir?

*24 saat öncesinden tüm katı gıdalar kesilmeli,çay,tanesiz çorba,meyve suyu,tanesiz komposto (mercimek çorbası,tarhana çorbası,kayısı-şeftali suyu,un ve posa içeren sıvılar hariç),ıhlamur, elma suyu ve en az 4 litre su tüketilmelidir.

Kolonoskopiden sonra nasil beslenmeli?

Kolonoskopi hortumu anüsten girildiğinden dolayı sonrasında yemek de oldukça dikkat edilmelidir. Aşırı posalı, kabızlık yapabilecek, baklagiller gibi yemeklerin tüketilmemesi önerilmektedir. Posalı besinlere yavaş yavaş geçilmesi, öncelikle sıvı ve yarı katı beslenilmesi tavsiye edilmektedir.

XM Diet çözelti nasıl kullanılır?

İKİ KUTU X-M diyet 150 ml solüsyon adlı ilacı ya birden yada azar azar içip bitirin. İlacı doğrudan içebileceğiniz gibi su, meyve suyu yada diğer içeceklerle karıştırıp da içebilirsiniz. Ve sıvı almaya başlayın.

Kolonoskopi sırasında ağrı olur mu?

Kolonoskopi, bağırsaklarda var olduğu düşünülen rahatsızlıkların tanı ve tedavisi için uygulanan bir yöntemdir. Hastaya verilen sedatif ilaçlar sayesinde ağrı ve acı hissedilmeyen kolonoskopi yöntemi, özellikle 50 yaş ve üzeri kişilerin her 5 yılda bir yaptırması gereken bir işlemdir.

Kolonoskopiden sonra ne yapılmalı?

Kolonoskopiden sonra normal beslenme düzenine geçilebilir. Ancak kolonoskopi sırasında biyopsi için doku alındıysa veya polip çıkartıldıysa doktor özel bir diyet önerebilir. Kolonoskopiden sonra bol sıvı tüketilmesi önemlidir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların bir süre bu ilaçları kesmesi istenebilir.