Kim kimin yeğeni olur?

İçindekiler:

  1. Kim kimin yeğeni olur?
  2. Yeğen ne demek TDK?
  3. Yiğenim nedir?
  4. Yegen nasil dogru yazilir?
  5. Kuzen kelimesi hangi dile ait?
  6. Amca çocuğu kuzen mi yeğen mi?
  7. Yiyen mi yeyen mi?

Kim kimin yeğeni olur?

Yeğen kelimesinin ilk anlamı birine göre, kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğudur.

Yeğen ne demek TDK?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'yeğen'dir. YEĞEN NE DEMEK: 1- Birine göre, kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğu.

Yiğenim nedir?

Kelime anlamı olarak birine göre kardeş, amca, hala, dayı ve teyzenin çocuğuna söylenen isimdir. Günümüzde 'yiğen' olarak bilenler de vardır.

Yegen nasil dogru yazilir?

YEĞEN / YİĞEN NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime yeğen şeklinde yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

Kuzen kelimesi hangi dile ait?

Fransızca cousin "amca, hala, dayı veya teyze oğlu" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince consobrinus "hala veya teyze oğlu" sözcüğünden evrilmiştir.

Amca çocuğu kuzen mi yeğen mi?

Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir. Aynı şekilde bahsi geçen kimse de kendi kuzenlerinin kuzenidir. Bazı yörelerde, özellikle küçük yaştaki kuzenler yeğen olarak da tanımlanırlar.

Yiyen mi yeyen mi?

Buna karşılık tek heceli olan demek ve yemek fiillerinde, söyleyişteki i ünlüsü yazıya da geçirilir: diyen, diyerek, diyecek, diyelim, diye; yiyen, yiyerek, yiyecek, yiyelim, yiye, yiyince, yiyip vb. Ancak deyince, deyip sözlerindeki e yazılışta korunur.