Açık öğretim lise askerlik tecil ediyor mu?

İçindekiler:

  1. Açık öğretim lise askerlik tecil ediyor mu?
  2. Açık Liseden mezun olunca tecil bozulur mu?
  3. Açıköğretim tecil hakkı var mı?
  4. Açık lise mezunu uzman çavuş olabilir mi?
  5. Açık öğretim okurken askere gidilir mi?
  6. 2 üniversite askerlik tecil eder mi?
  7. Açıktan okuyarak asker olunur mu?
  8. Askerlik erteleme hangi durumlarda olur?

Açık öğretim lise askerlik tecil ediyor mu?

Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir.

Açık Liseden mezun olunca tecil bozulur mu?

Eğitim sebebiyle askere gitmek istemeyen bir kişi öncelikle lise mezunu ise kazandığı okula kayıt yaptırmak zorundadır. ... Bu tecilin de yaş sınırı bulunmaktadır. 29 yaşını aşmamak kaydı ile askerliğinizi eğitim nedeniyle tecil ettirebilirsiniz. Açık öğretim okuyan kişiler de askerliğini tecil ettirebilir.

Açıköğretim tecil hakkı var mı?

Bu kapsamda; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar erteleme talep gönderilecek olup yaşını dolduran öğrencilere erteleme talebi gönderilmeyecektir. ... İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.

Açık lise mezunu uzman çavuş olabilir mi?

KPSS puanı olmayan Lisan, Ön Lisans ve Ortaöğretim (Lise) mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2019-2020 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Adaylardan her iki yıl için puanı olanların ise yüksek olan puanı kullanılacaktır.

Açık öğretim okurken askere gidilir mi?

AÖF'de öğrenci olan bir kişi askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebilir. ... Yani ister örgün ister AÖF olsun bütün Lisans yada Önlisans öğrencileri askerliklerini 29 yaşına kadar tecil ettirebilir.

2 üniversite askerlik tecil eder mi?

Açık öğretim fakültelerini ilk üniversite olarak okumanız durumunda askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz fakat ikinci üniversite olarak başka bir üniversite okumak askerliği tecil ettirememektedir. ... Fakat yüksek lisans yaparsa askerliği erteleyebilir. Erteleme için bir üst eğitim programına kayıt olmak şarttır.

Açıktan okuyarak asker olunur mu?

Yukarıda belirtilenler ışığında aöf öğrencilerinin öğrenimlerini devam ettirerek askerlik hizmetlerini yapmasında ve askerde iken sınavlara girmesinde herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır. Ancak sınava girmek isteyen er-erbaşların birliklerinden izinli olmaları gerekecektir.

Askerlik erteleme hangi durumlarda olur?

İlk şartlardan birisi de, askerlik dönemi gelen kişilerin öğrenci olmasıdır. Öğrenci olan kişiler, askerliğini kolayca tecil ettirebilir. Lise veya üniversiteden yeni mezun olan bireyler de, bir süre askerliğini tecil ettirebilir. Devlet tarafından yeni mezun olan kişilere belirli bir süre verilir.