Buke Kürtçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Buke Kürtçe ne demek?
  2. Büke ne demek TDK?
  3. Bükü ne demek TDK?
  4. Şemmame kelimesi ne demek?
  5. Datça Bük ne demek?
  6. Bük hangi dilde?
  7. Şemmame hangi yöreye ait?
  8. Eş Şamme ne demek?
  9. Datça'da hangi Bük?
  10. Datçada kaç tane bük var?
  11. Entübe nedir TDK?
  12. Halay kime aittir?
  13. Şemmame türküsü kime ait?
  14. Allah Semidir ne demek?
  15. Semih anlamı nedir?
  16. Datça'da kaç bük var?
  17. Entübe Türkçesi nedir?

Buke Kürtçe ne demek?

Bûkê ismi gelin, yeni gelin anlamına gelmektedir.

Büke ne demek TDK?

Büke ne demek TDK? BÜKE ne demek Ejderha, büyük yılan. Ejderha, büyük yılan.

Bükü ne demek TDK?

Bükü ne anlama gelir? Ağaç veya kontrplakları kalıpla, elle bükerek şekil veren kimse.

Şemmame kelimesi ne demek?

İşte şemmame anlamı: İbrahim Tatlıses'in söylediği şarkının sözleri Kürtçe'dir. Ancak Şemame kelimesi ise Arapça kökenli bir kelimedir. ... Güzel kokan fakat yenmeyen, üzeri benekli ufak bir kavun biçimindeki meyve: Ederdi kûy-i zemîni şemâme-i anber / Ger etse nükhet-i hulku cihâna neşr-i şemim (Nef'î'den).

Datça Bük ne demek?

Hem doğası hem havası ile tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri olan yarımadanın güneyinde Hisarönü Körfezi, kuzeyinde Gökova Körfezi bulunuyor ve toplamda 52 koy ve bük yer alıyor. Daha çok büklerle anılan Datça'nın girintili yerleri koy, yanında akarsu olan kısımları ise bük olarak adlandırılıyor.

Bük hangi dilde?

Bük kelimesi coğrafyada kullanılan bir terim olmaktadır. Bük kelimesi Türkçe kökenli olan bir kelime olarak ifade edilmektedir.

Şemmame hangi yöreye ait?

Şemame en son İbrahim Tatlıses'in de söylemesi ile son yıllarda Güneydoğu'da en çok icra edilen Van ile Hakkari arasında bir yöreye ait olan bir tür halay-türkü.

Eş Şamme ne demek?

Es-Semi Esmasının Anlamı Nedir? Es-Semi esması, her şeyi işiten, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan anlamlarına gelmektedir.

Datça'da hangi Bük?

Koylar ve Bükler: Datça, doğa ile iç içe, dünyaca ünlü ve bakir kalmayı başarmış koylara ve büklere sahip. Palamutbükü, Hayıtbükü, Kızılbük, Ovabükü, Bencik Koyu, Kargı Koyu, Kızılağaç Koyu, Damlacık Koyu, İskandil Koyu bunların başında geliyor.

Datçada kaç tane bük var?

Datça Yarımada 'sı üzerinde 52 koy ve bük yer alıyor. Kuzeyde, Ege denizi bölümünde Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Çatı, Kızılağaç, Alavara, Çakal, Damlacık, Mersincik, Murdala, İskandil koylarının hemen hepsi Gökova'da mavi yolculuğa çıkanların önemli uğrak yerleri arasındadır.

Entübe nedir TDK?

Entübe; solunum, nefes sıkıntısı çeken hastaların solunum yollarına, yani ağız veya burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemine denir. Entübe, kendi kendine yeterli şekilde soluk alamama durumu olarak da tanımlanır. Ayrıca entube, hastanın solunum cihazına bağlanmasını da ifade etmektedir.

Halay kime aittir?

Yallı, Azerbaycan halk sanatında çok geniş yer tutan mitolojik kaynaklı bir oyundur. Kobustan kayalarında, milattan önceki dönemlere ait; el ele verip dans eden ve bağrışan kalabalık görüntülerinin çizimleri vardır.

Şemmame türküsü kime ait?

KÜRT müzik grubu Agirê Jiyan, kendileri tarafından derlenen “Şemamê” isimli Kürtçe halk ezgisinin sözlerini izinsiz değiştirerek yorumlayan İbrahim Tatlıses hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Allah Semidir ne demek?

Yüce Allah'ın subuti sıfatlarından biri olan Es- Semi esmasındaki “semi” kelimesi her şeyi işiten demektir. Es- Semi esmasının ebced değeri ve zikir sayısı 180 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise Perşembe günüdür. Zikir saati ise Müşteri' dir.

Semih anlamı nedir?

Semih kelimesinin anlamı “cömert, eli açık” şeklindedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Semih “cömert” anlamına geliyor. Arapça kökenli olan kelime aslen sıfat olmasına rağmen dilimize isim olarak geçmiştir.

Datça'da kaç bük var?

DATÇA'NIN DOĞA HARİKASI KOY VE BÜK'LERİ Datça Yarımada 'sı üzerinde 52 koy ve bük yer alıyor. Kuzeyde, Ege denizi bölümünde Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Çatı, Kızılağaç, Alavara, Çakal, Damlacık, Mersincik, Murdala, İskandil koylarının hemen hepsi Gökova'da mavi yolculuğa çıkanların önemli uğrak yerleri arasındadır.

Entübe Türkçesi nedir?

Bunun isim şekli olan entübasyon için Türkçe Tıp Dili Kılavuzu'nda ( Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Dili Kurulu, 2. baskı, 2007) "borulama" karşılığı verilmiştir. Solunum sıkıntısı çeken hastaya solunum desteği vermek için boru takılmasını ifade eder.