Danıştay cinayeti nedir?

İçindekiler:

  1. Danıştay cinayeti nedir?
  2. Alparslan Arslan tetikçi kimdir?
  3. Danıştay ne anlama geliyor?
  4. Danıştay ne görev yapar?

Danıştay cinayeti nedir?

Danıştay Saldırısı, tarihinde Danıştay 2. dairesine Alparslan Arslan adlı saldırganın gerçekleştirdiği silahlı eylemdir. Saldırı sonrasında, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştır.

Alparslan Arslan tetikçi kimdir?

Alparslan Arslan (1977; Kiğı, Bingöl), 2006 yılında Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay Saldırısı'nın faili Türk avukat.

Danıştay ne anlama geliyor?

Danıştay, idari yargı alanındaki en yüksek görevli idari mahkemedir (Danıştay Kanunu m.1). Danıştay, temyiz incelemesi yapmak, idare hukukunu ilgilendiren bazı konularda diğer devlet kurumlarına görüş bildirmek ve bazı davalara ilk derece mahkemesi sıfatıyla bakmakla görevlidir.

Danıştay ne görev yapar?

- Danıştay, İdare Mahkemeleri ile vergi mahkemeleri tarafından verilmiş durumda olan kararlar ve ilk derece mahkemesi olarak görev üstlenir. - Danıştay tarafından görülen davalarla alakalı olan kararlara karşı temyiz istemlerini inceler ve sonrasında bir karara bağlamakla görevlidir.