Gümrük işletme bölümü kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Gümrük işletme bölümü kaç yıllık?
  2. Gümrük kaç puanla alıyor?
  3. Gümrük işletme Bölümü Nedir maaşları?
  4. Işletme mezunu gümrükte çalışabilir mi?
  5. Gümrük işletme hangi alan?
  6. Işletme bölümü mezunları ne iş yapar?
  7. Gümrük işletme okuyunca ne olunur?
  8. Gümrük memuru olmak için ne yapılmalı?
  9. Gümrük işletme meslek elemanı nedir?

Gümrük işletme bölümü kaç yıllık?

Gümrük işletme, üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.

Gümrük kaç puanla alıyor?

Gümrük İşletme taban puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Gümrük İşletme Bölümü 2021 taban puanları en düşük 222,3511, en yüksek 342,86205'tir. Gümrük İşletme Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 846353, en yüksek 150306'dır.

Gümrük işletme Bölümü Nedir maaşları?

Gümrük İşletme mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 4500 TL maaş alırken iki yıl ve üzeri deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 5000 TL ile 6000 TL arasında maaş almaktadır.

Işletme mezunu gümrükte çalışabilir mi?

Gümrük işletme mezunu olan kişiler, ülkeye yapılan tüm giriş ve çıkış işlemlerini Gümrük mevzuatına bağlı olarak inceler. Gümrük işletme bölümü mezunlarının çalışabileceği başlıca diğer görevleri ise, gümrükler, üniversiteler, uluslararası ticaret şirketleri ve memurluklardır.

Gümrük işletme hangi alan?

Gümrük işletme bölümü, üniversitelerin Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümde okuyan kişiler gümrük ile ilgili işlerin yürütülmesini sağlar.

Işletme bölümü mezunları ne iş yapar?

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.

Gümrük işletme okuyunca ne olunur?

Gümrük İşletme Bölümünü mezunu olan kişiler gümrük giriş ve çıkışlarında, kontrol noktalarında görev alır. Diğer ülkelerle ithalat ve ihracat ilişkilerinin yürütülmesini sağlar. Bu bölümde okuyan kişiler uluslararası ticaret yapan şirketlerde de çeşitli pozisyonlarda görev alabilir.

Gümrük memuru olmak için ne yapılmalı?

Gümrük memuru olmak için üniversitelerin İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültelerinden ya da 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların Gümrük İşletme bölümünden mezun olmak gerekir.

Gümrük işletme meslek elemanı nedir?

Gümrük mevzuatı, gümrük müşavirliği, dış alım ve dış satım konularında ara insan gücü olarak çalışan kişidir.