Bel fıtığı için belden iğne nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığı için belden iğne nasıl yapılır?
  2. Bele vurulan iğne nedir?
  3. Bele neden iğne yapılır?
  4. Epidural enjeksiyon kaç günde etki eder?
  5. Epidural enjeksiyon kaç kere yapılır?

Bel fıtığı için belden iğne nasıl yapılır?

C kollu skopi denilen özel bir röntgen cihazı eşliğinde yapılmaktadır. Bu cihaz ile bel omurgası 3 farklı planda görüntülenerek iğne, doğru bir şekilde sinir kanalına yerleştirilir. İşlem ortalama 10 dakika sürmektedir. Hafif bir uyuşturma yapılarak hastanın işlem sırasında ağrı hissetmesi engellenir.

Bele vurulan iğne nedir?

Ağrınızı azaltmak ve işlevlerinizi artırmak için ameliyathane şartlarında (genel veya lokal anestezi ile) görüntüleme yöntemleri eşliğinde algoloji (ağrı bilimi) ile uğraşan hekimler tarafından yapılan iğne tedavilerine spinal enjeksiyon adı verilir.

Bele neden iğne yapılır?

Enjeksiyonlar en çok bel fıtığı hastalarında uygulanmaktadır. Burada amaç fıtık başlangıcı ya da fıtık olan disk bölgesindeki ödemi ortadan kaldırmak, disk çevresindeki yangıyı ve olası bir sinir kökü basısını azaltmaktır. Yöntem, düşük riski ve önemli bir yan etki potansiyeli olmaması nedeniyle yaygın bir yöntemdir.

Epidural enjeksiyon kaç günde etki eder?

Epidural steroid uygulamasının etkisi hastadan hastaya değişmekle beraber problemin başlamasından sonraki ilk altı ay içinde yapılan müdahalelerde semptomları yeni başlamış hastaların %80-90'ında düzelme sağlanır ve ileri tedavi gerektirmezler; daha geç olgularda % 50-70 hastada 2 ay ile 1.5 yıl ve üzerinde bir süre ...

Epidural enjeksiyon kaç kere yapılır?

İşlemin uygulandığı hastaların büyük bölümünde ağrı tamamen yok olur. Ağrı ile birlikte görülen hissizlik, uyuşukluk, kas güçsüzlüğü gibi belirtilerde de önemli iyileşme görülür. Düzelme sağlanamayan az sayıdaki hastada ise işlem tekrarlanabilir. Genel kabul, işlemin bir kaç ay içinde 3 kez uygulanabileceğidir.