Makat çatlağına bitkisel ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Makat çatlağına bitkisel ne iyi gelir?
  2. Makat çatlağına hangi bitki çayı iyi gelir?
  3. Makat ağrısına ne iyi gelir bitkisel?
  4. Basur ve makat çatlağına ne iyi gelir?
  5. Makat çatlağından nasıl kurtulurum?

Makat çatlağına bitkisel ne iyi gelir?

Bunlar; at kestanesi otu, güvercin ağacı, çakal otu olarak sıralanabilir. Sakinleştirici etkisi ile ebegümeci otu ve spazm önleme konusunda yardım sağlayan yabani yer elması da makat çatlağına sahip hastaların var olan tedaviye ek kullanmak isteyebilecekleri şifalı seçenekler olarak sayılabilmektedir.

Makat çatlağına hangi bitki çayı iyi gelir?

Bu oturma banyolarının suyuna papatya çayı konulmasını öneren kişiler vardır. Bu amaçla karanfil çayıda kullanılabilir. Burada 5 litre suya bir çay bardağı papatya veya karanfil çayı karıştırılır. Dışkı yumuşatıcı ilaçlar bu dönemde doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Makat ağrısına ne iyi gelir bitkisel?

bitkisel yollar ile makat ağrısını geçirmenin bazı yolları var. sıcak sevmediyse, buz küplerini temiz bir beze sarın ve makat bölgesine tutun. Bu yöntem ağrıya neden olan sinirleri gevşetip ağrıyı geçirecektir. Zeytin yağı da makat ağrısının geçmesine yardımcı olabilir.

Basur ve makat çatlağına ne iyi gelir?

Makat çatlağı, lifli gıdaların tüketilmesi ile erken dönemlerde düzeltilebilir. Yine bu dönem içerisinde su tüketiminin artırılması da çatlağa iyi gelebilir. Günde 2 – 2,5 litre su içilebilir. Herhangi bir iyileşme süreci görülmemesi durumunda doktor tarafından ağrıların azaltılması için ağrı kesici reçete edilebilir.

Makat çatlağından nasıl kurtulurum?

Günde en az 20 dk sıcak suyun içerisine oturmak makattaki çatlağında meydana gelen hasarı kısa sürede tedavi etmektedir. Özellikle büyük tuvaletten sonra sıcak suyun içerisine oturmak, kasları rahatlatır ve kısa süre içerisinde kan dolaşımının hızlanmasını önleyerek makat bölgesinde yara oluşumunu engeller.