Ön düzen parçaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ön düzen parçaları nelerdir?
  2. Otomobil on takım parçaları nelerdir?
  3. Ön takım parçaları nedir?
  4. Arabanın ön düzeninde neler var?
  5. Aracın ön takımlarının kontrolü yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?
  6. Rot ayarı bozuk araba nasıl anlaşılır?
  7. Rot balans ücreti ne kadardır?
  8. Rot ve rot başı nedir?
  9. Alt takım kontrolü nasıl yapılır?

Ön düzen parçaları nelerdir?

Ön düzen sistemini oluşturan parçalardan bazıları, rot, rot başı, amortisör, sonsuz dişlisi gibi parçalardır. Direksiyona sürücü tarafından verilen komut sonsuz dişli aracılığı ile tekerlere iletilir. Tüm parçaların düzenli olarak çalışması ön düzen sisteminin iyi olmasını sağlar .

Otomobil on takım parçaları nelerdir?

Dilerseniz öncelikle Ön takım parçalarını tanıyalım.
  • Rot başı
  • Rotil.
  • Salıncak.
  • Direksiyon kutusu.
  • Rot kolu.
  • Amortisör.
  • Helezyon yayları
  • Askı Rotları ( Z Rot )

Ön takım parçaları nedir?

Aracı oluşturan yedek parçalar, bulunduğu yere göre gruplandırılır. Örneğin motor grubu yedek parçaları ya da şanzıman grubu yedek parçaları gibi... Aracımızın yolda savrulmadan, sağa sola çekme yapmadan, zıplamadan ve dengeli bir şekilde gitmesini sağlayan yedek parçaların oluşturduğu gruba ön takım grubu denir.

Arabanın ön düzeninde neler var?

Ön düzen sistemi; rot, rot başı, sonsuz dişlisi, amortisör gibi aracın yürüyen aksam parçalarından oluşur. Sürücünün direksiyon hareketleri ile ilettiği komut, sonsuz dişlisi aracılığı ile tekerleklere iletildiğinden, ön düzen sisteminin sorunsuz çalışması sürüş güvenliği açısından çok önemlidir.

Aracın ön takımlarının kontrolü yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?

Aracın ön takımlarının kontrolü yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır. Rot kollarına, rot çubuklarına, balansına, akis bilyalarına, rotillere, tablalara, balatalara, fren diskine, amortisörlere de bakılsa iyi olur.

Rot ayarı bozuk araba nasıl anlaşılır?

ROT AYARININ BOZULDUĞUNUN ANLAMAK İÇİN BASİT YÖNTEM Bunun için oldukca basit bir yöntem bulunuyor. Bunun için düz yolda giderken direksiyonunu bırakın ve aracın sapma yapıp yapmadığını inceleyin. Aracınız düz ilerliyorsa 'sorun yok' anlamına geliyor. Eğer araç sağa veya sola gidiyorsa, rot ayarı bozulmuş demektir.

Rot balans ücreti ne kadardır?

Lastik Hizmetleri
Sökme/Takma/Balans (4 Adet - Binek)140 TL
Sökme/Takma/Balans/Rot (4 Adet - Binek)225 TL
Sökme/Takma/Balans/Rot (4 Adet - UHP, 4X4, H.Tic.)255 TL
Rot Ayarı (Binek)140 TL
Rot Ayarı (UHP, 4X4, H. Ticari)180 TL
9 satır daha

Rot ve rot başı nedir?

Rot kolu, direksiyondan çıkan hareketin, aracın tekerleklerine ulaşmasına yardımcı olan teknik bir parçadır. Rot başı ise çelik malzemeden üretilen rot kolunun ucuna vidalanarak takılır. Rot başı, direksiyon dişli kutusundan çıkan hareketi rot koluna, deveboynuna ve son olarak da aracın tekerleklerine iletir.

Alt takım kontrolü nasıl yapılır?

Alt kontrol Oto Ekspertizini yapabilmek için araç önce lift yardımı ile havaya kaldırılır. Daha sonra aracın alt takımını oluşturan tüm parçalar uzman ekip tarafından kontrol edilerek aracın son durumu hakkında detaylı bir rapor çıkartılır.