Sözleşmeli Personel Eş durumundan tayin isteyebilir mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli Personel Eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  2. Eş durumu tayini için nikah ne zaman olmalı 2020?
  3. Sözleşmeli imam yer değiştirebilir mi?
  4. Sözleşmeli personel 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?
  5. 3 1 sistemi nedir diyanet?

Sözleşmeli Personel Eş durumundan tayin isteyebilir mi?

Sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunabileceği durumlar kanunda tahdidi (sınırlayıcı) olarak sayılmıştır. Bu durumlar; becayiş yoluyla, eş durumu, sağlık, Şehit , can güvenliği, eşin vefatı ve son olarak talep üzerine tayindir. Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir.

Eş durumu tayini için nikah ne zaman olmalı 2020?

CEVAP: Eş durumundan faydalanabilmek için belli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikâhın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurmanız durumunda mazeret durumunuz değerlendirilecektir.

Sözleşmeli imam yer değiştirebilir mi?

Ek Madde 3 – (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

Sözleşmeli personel 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?

Üçüncü yılını dolduran personelin mazeret durumu tayini yapmasında hiç bir engel yokken isteğe bağlı tayin yapması için çalıştığı kurumda 1 yıl daha görev yapması gereklidir. Sözleşmeli personel 3. yılından sonra yapacağı tayinler eş durumu, sağlık mazeret ve can güvenliği tayinlerini yapabilecektir.

3 1 sistemi nedir diyanet?

*3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.