Temizlikçi belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Temizlikçi belgesi nasıl alınır?
  2. Temizlik sertifikası nedir?
  3. Kişisel hijyeni etkileyen faktörler nelerdir?
  4. Hijyen Belgesi nereden bakılır?
  5. Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimini kimler verebilir?

Temizlikçi belgesi nasıl alınır?

Hijyen belgesi Halk Eğitim Merkezlerinden alınır. ayrıca özel kurs merkezlerinde de belirli ücret karşılığında hijyen belgesi verilir. Kişilere belirli eğitimler verilir ve bu eğitimlerin sonucunda insanlar bir sınava tabi tutulur. Sınavı başarıyla tamamlayan kişiler ise Hijyen Belgesi sahibi olurlar.

Temizlik sertifikası nedir?

Ev, büro ve kurumlarda hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak temizlik yapabilme bilgi ve becerisine sahip olan kişidir. Kamu ve özel sektörün bu alandaki personel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitimlerimizdendir.

Kişisel hijyeni etkileyen faktörler nelerdir?

KİŞİSEL HİJYENİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
  • Kültür.
  • Sosyal - Ekonomik Durum.
  • Aile.
  • Kişilik.
  • Hastalık.

Hijyen Belgesi nereden bakılır?

E-devlet Hijyen Belgesi Sorgulama için E-Devlet üzerinden alınan sertifikalarınızın doğruluğunu ve güvenilirliğiniz sorgulamak için arama motoruna E-devlet yaygın yazarak çıkan linke tıkladığınız da oradan kimlik bilgilerinizi girerek MEB Onaylı Hijyen Belgenizi kontrol edebilirsiniz.

Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimini kimler verebilir?

MADDE 6 – (1) Eğitimler, Genel Müdürlüğe bağlı öğretim kurumları tarafından verilir. İş yeri sahipleri ve işletenleri, komisyonca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde bu eğitimleri çalışanlarına kendi imkânlarıyla da verebilir.