Segem teknik personel sınavında kaç soru soruluyor?

İçindekiler:

  1. Segem teknik personel sınavında kaç soru soruluyor?
  2. Sigorta sözleşmesinin bir özeti şeklinde düzenlenen belge nedir?
  3. Tenzili muafiyet ne demek?
  4. Sigortaların fiyatlandırılması neye göre yapılır?
  5. Segem belgesi nedir ne işe yarar?

Segem teknik personel sınavında kaç soru soruluyor?

Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup 100 üzerinden en az 60 alan aday başarılı sayılacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Yanlış işaretlenen sorular doğru sayısını etkilemeyecektir.

Sigorta sözleşmesinin bir özeti şeklinde düzenlenen belge nedir?

Muvakkat ilmühaber, sigorta sözleşmesinin yapılmasından sonra poliçenin sigorta ettirene verilmesi ve primin ödenmesine kadar geçecek süre içindeki tehlikelerin sigortacının sorumluluğunda olduğunu belirtmek amacı ile düzenlenir.

Tenzili muafiyet ne demek?

Tenzili muafiyet, kasko sigortası kapsamında en çok kullanılan muafiyet türlerinden biridir. Tenzili muafiyet durumunda sigortalı, poliçede belirtilen miktar kadarıyla hasardan sorumludur. Sigortalının ödediği miktar toplam hasardan düşülür ve hasarın kalanı sigorta şirketi tarafından ödenir.

Sigortaların fiyatlandırılması neye göre yapılır?

Sigorta düzenli girdi olan primlerin toplandığı ve stokastik bir çıktı olan hasar ödemelerinin olduğu bir sistemdir. Sigortacılıkta fiyatlandırma karlılığa doğrudan etki ettiğinden, sigorta şirketleri tarifelerini hazırlarken istatistiki verilere dayanarak sigortalıdan alınacak prim tutarını belirlemektedirler.

Segem belgesi nedir ne işe yarar?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.