Giderlerden hamam böceği nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Giderlerden hamam böceği nasıl yok edilir?
  2. Gider böceği nedir?
  3. Gider böceğinden nasıl kurtulurum?
  4. Gümüş böceği neden gelir?

Giderlerden hamam böceği nasıl yok edilir?

Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Gider böceği nedir?

Gider böcekleri, hamam böceği, karafatma, kalorifer böceği, alman hamam böceği, amerikan hamam böceği, kakalak kırkayak, çıyan gibi haşere gruplarıdır. Yumurtlama ile çok hızlı üredikleri bilinir. Bir üremede yaklaşık 50-60 adet yumurta bırakan gider böcekleri mevcuttur.

Gider böceğinden nasıl kurtulurum?

Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Yerlerin limon kokusu ile temizlenmesi de gümüş böceğini rahatsız edecektir.

Gümüş böceği neden gelir?

Genellikle garaj ve ambar benzeri mekanlarda saklanan kutuların içinde bulunurlar. Gümüşçün böcekleri, çoğu kez kağıtları, giysi ve duvar kağıtlarını tahrip eden zararlı beslenme alışkanlıklarıyla bilinirler. Genellikle, kağıt ve keten kaynaklarının etrafındaki karanlık, nemli alanları kaplarlar.