Yerebatan Sarnıcı nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Yerebatan Sarnıcı nasıl bir yer?
  2. Yerebatan Sarnıcı niye kapalı?
  3. Yerebatan sarnıcı giriş ücreti ne kadar?
  4. Yerebatan Sarnıcı müze kart geçerli mi?
  5. Yerebatan Sarnıcı kimin eseri?
  6. Yerebatan Sarnıcı hangi döneme aittir?
  7. Yerebatan Sarnıcı kaç TL 2021?

Yerebatan Sarnıcı nasıl bir yer?

İstanbul'da yer alan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Cağaloğlu arasında yer alan büyük bir sarnıç. İlkçağ'da kentin su ihtiyacını karşılamak için yapılan sarnıç, günümüzde içinde su bulunsa dahi sadece tarihi eserler arasında yer alarak ziyaretçilerin görüşüne sunuluyor.

Yerebatan Sarnıcı niye kapalı?

Sarnıç, uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçiminde bir alanı kaplayan, dev bir yapıdır. Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. Yerebatan Sarnıcı, devam eden restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süre daha ziyarete kapalı olacaktır.

Yerebatan sarnıcı giriş ücreti ne kadar?

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve öğretmenler için 5 TL, yabancı turistler için 30 TL'dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı'na bağlı olmadığı için müze kart geçmiyor.

Yerebatan Sarnıcı müze kart geçerli mi?

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti 2020 Öğrenciler için bilet fiyatı 5 TL'dir. Yabancı ziyaretçiler için ise 20 Türk Lirası tahsil edilir. Yerebatan girişinde Müze Kart geçerli değildir. Yerebatan Sarnıcı'na Müzekart ile girilmemesinin sebebi İBB'ye bağlı olmasıdır.

Yerebatan Sarnıcı kimin eseri?

Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı hangi döneme aittir?

532 yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen Yerebatan Sarnıcı Stoa Bazilikası'nın altında yer aldığı için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir.

Yerebatan Sarnıcı kaç TL 2021?

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve öğretmenler için 5 TL, yabancı turistler için 30 TL'dir.