Saçımda bit var ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Saçımda bit var ne yapmalıyım?
  2. Bit kafada nasıl oluşur?
  3. Saçta sirke oldugu nasil anlasilir?
  4. Bit ve sirkeden nasıl kurtulabilirim?
  5. Bit Bir günde kaç yumurta bırakır?

Saçımda bit var ne yapmalıyım?

Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suıyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın. Son olarak saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve durulayın.

Bit kafada nasıl oluşur?

Bir anda üreyerek kafa içerisinde binlerce yumurta bırakarak artarlar. Bitlerin yumurtalarına sirke adı verilir. İçeriklerinde bulunan kimyasallar nedeniyle deriye yapışarak orda kalabilirler. İnsanlarda oluşan ve özellikle kafa derisinde yaşayan bitler oldukça kabusa çevirecek bir kaşıntıya ve sıkıntıya sokar.

Saçta sirke oldugu nasil anlasilir?

Bitler hızlı hareket ettiğinden halk arasında bit sirkesi denilen bit yumurtalarını görmek daha kolaydır. Bit yumurtası kepek gibi fırçaladığınızda kolaylıkla saçtan ayrılmazlar. Saçta küçük susam tanesinin biraz daha küçüğü beyazlıklar var ve saça yapışık ise büyük ihtimal ile bit yumurtasıdır.

Bit ve sirkeden nasıl kurtulabilirim?

Zeytinyağı dışında Hindistan cevizi yağı, sarımsak, sirke, vazelin, Aloe Vera jeli saç sirkesinde doğal çözüm sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde özellikle sirke, bit temizliği için en etkili yöntemlerden biri.

Bit Bir günde kaç yumurta bırakır?

Bit ısırıkları kaşıntı yaptığından rahatsız edicidir ve eğer ısırık ve kaşıma ile cilt çizilir ise enfeksiyon kaparak iltahaplanabilir. Baş biti bir kişinin kafasında 4 haftaya kadar hayatta kalabilir ve günde yaklaşık 10 adet yumurta bırakabilir. Bu durum da bitlerin hızlı çoğalacağı anlamına gelir.