Tekdüzelik ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Tekdüzelik ne anlama gelir?
  2. Tekdüzelik nedir örnek?
  3. Tekdüze nasil yazilir TDK?
  4. Tekdüze hayat ne demek?
  5. Sığlık ne demek paragraf?
  6. Üleştirme ne demek örnek?
  7. Sığlık ne anlama gelir edebiyat?

Tekdüzelik ne anlama gelir?

Tekdüze (Monoton) kelimesinin sözlük anlamı: Değişmeksizin, düzenli, aynı biçimde tekrarlanan, sürüp giden, tek örnek, muttarit, yeknesak, monoton. Bu tür yargıları içeren cümlelerde bir durumun, bir olgunun ya da bir olayın zaman içerisinde değişmeye uğramadığı, mevcut durumun aynı biçimde sürüp gittiği ifade edilir.

Tekdüzelik nedir örnek?

Tek ve düz kelimelerinden oluşan tekdüze sözcüğü cümle içerisinde birleşik sıfat olarak kullanılır. Örnek: ''Tekdüze bir hayat.'' Bu kelime herhangi bir değişim emaresi göstermeden devam eden durum ve alışkanlık demektir.

Tekdüze nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tek düze şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tekdüze şeklinde olmalıdır.

Tekdüze hayat ne demek?

Türk Dil Kurumu, “tekdüze” kelimesini “değişmeksizin, düzenli, aynı biçimde tekrarlanan, sürüp giden, tek örnek, muttarit, yeknesak , monoton” şeklinde tanımlamaktadır. Yani hayatın veya hayatın içinde bulunan olguların sürekli benzer bir gelişim göstermesi, aynı düzende devam etmesi anlamını karşılamaktadır.

Sığlık ne demek paragraf?

Yüzeyde kalma durumu, derine inmeme durumu.

Üleştirme ne demek örnek?

Bir bölme, bir ayırma, bir paylaştırma, bir dağıtma ifade eden sıfatlara üleştirme sayı sıfatları denir. Asıl sayı sıfatlarına -ar, -er eki getirilerek yapılır. Sonu sessizle biten kelimeye -ar, -er sonu sesliyle biten kelimeye -şar, -şer eki getirilir. İkişer saat nöbet tutacağız.

Sığlık ne anlama gelir edebiyat?

Yüzeyde kalma durumu, derine inmeme durumu.