2010 da hangi seçim oldu?

İçindekiler:

  1. 2010 da hangi seçim oldu?
  2. Evet Hayır seçimi hangi tarihte oldu?
  3. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi referandumu ne zaman yapıldı?
  4. AK Parti kaç yılında göreve geldi?
  5. Ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçmesini öneren lider kimdir?
  6. Cumhurbaşkanı kaç yılda bir halk tarafından seçilir?
  7. Türkiyede yerel seçimler hangi yıllarda yapıldı?
  8. AK Parti'nin ilk kurucuları kimlerdir?
  9. 2002 genel seçimleri hangi tarihte yapıldı?
  10. 1924 Anayasası sert mi yumuşak mı?
  11. Türkiye'de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getiren referandum hangi tarihte gerçekleşmiştir?
  12. Ilk cumhurbaşkanını kim seçti?

2010 da hangi seçim oldu?

2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, Türkiye'de anayasada yapılan birtakım değişikliklerin tarihinde halk oylamasına sunulmasıdır. 26 maddelik bir değişikliği içeren paket, TBMM tarafından kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından referanduma sunuldu.

Evet Hayır seçimi hangi tarihte oldu?

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, 'de gerçekleşen halk oylamasıdır.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi referandumu ne zaman yapıldı?

2007 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, tarihinde Türkiye'de, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi başta olmak üzere birtakım anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasıdır. Türkiye'de yapılan beşinci halk oylamasıdır.

AK Parti kaç yılında göreve geldi?

Parti, 14 Ağustos 2001 yılında kurulduktan yaklaşık 1 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 genel seçimleri yapıldı. AK Parti 365 milletvekili çıkararak tek başına iktidara geldi.

Ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçmesini öneren lider kimdir?

1. Mustafa Kemal Atatürk. 287 milletvekilinin 158'i oylamaya katıldı. Mustafa Kemal Atatürk 1. turda oybirliğiyle seçildi.

Cumhurbaşkanı kaç yılda bir halk tarafından seçilir?

Adaylık ve Seçimi (Madde 101) Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Türkiyede yerel seçimler hangi yıllarda yapıldı?

1963 yılındaki belediye başkanlığı seçimleri ilk kez tek dereceli yapıldıktan sonra 1968, 19 yıllarında da yerel seçimler yapıldı. 1980 Askeri Darbesi nedeniyle tekrar kesintiye uğrayan yerel seçimler 1984, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009, 20 yıllarında düzenli olarak yapılmaya devam etti.

AK Parti'nin ilk kurucuları kimlerdir?

Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi/Kurucuları

2002 genel seçimleri hangi tarihte yapıldı?

Seçim takviminin 7 Ağustos tarihinde başladığı 2002 seçimlerinde, gümrüklerde oy verme işlemi 2 Ekim tarihinde başlayıp 3 Kasım tarihinde sona erdi. tarihinde 81 ildeki 85 seçim çevresinde düzenlenen seçimlere katılım oranı yüzde 79,13 olarak gerçekleşti.

1924 Anayasası sert mi yumuşak mı?

– Karma hükümet sistemine geçilmiştir. – Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte kabine sistemine geçilmiştir. – 1924 anayasası sert bir anayasadır.

Türkiye'de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getiren referandum hangi tarihte gerçekleşmiştir?

Daha sonrasında 1982 Anayasası'nda da biraz daha daraltılarak korundu. 'da yapılan Türkiye anayasa değişikliği referandumunun kabul edilmesi ile Mahkeme üye sayısı artırıldı ve bireysel başvuru yapma hakkı verildi.

Ilk cumhurbaşkanını kim seçti?

Kurtuluş Savaşı'nın ardından TBMM tarafından günü Cumhuriyet ilan edilirken, Mustafa Kemal de oybirliğiyle ilk Cumhurbaşkanı seçildi. günü İsmet İnönü tarafından Cumhuriyet'in ilk hükûmeti kuruldu.