Döküman kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Döküman kavramı nedir?
  2. Döküman TDK ne demek?
  3. Döküman ne ise yarar?
  4. Tıbbi doküman ne demek?
  5. Doküman Türkçe mi?
  6. Doküman kelimesi nasıl yazılır?
  7. Döküman yönetim sisteminin özellikleri nelerdir?
  8. Tıbbi dökümanlar hangi davalarda kullanılır?
  9. Döküman hangi dil?

Döküman kavramı nedir?

Çeşitli verilerin aktarıldığı, herhangi bir işlemin metotlarını anlatan, başka bir deyişle bir işlemin adımlarını aktaran elektronik ya da yazılı belgelerdir.

Döküman TDK ne demek?

Bazı örneklerde görülen "döküman, dokuman" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "doküman"dır. DOKÜMAN KELİME ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Fransızcadan geçen doküman; "Belge" demektir.

Döküman ne ise yarar?

Google Dokümanlar, metin ve paragrafları kolayca biçimlendirmenize yardımcı olacak akıllı düzenleme ve biçimlendirme araçları ile dokümanlarınıza canlılık kazandıran, yüzlerce yazı tipi arasından seçim yapabileceğiniz, bağlantı, resim ve çizim ekleyebileceğiniz tarayıcı tabanlı, mobil uygulama destekli ve tamamen ...

Tıbbi doküman ne demek?

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta ...

Doküman Türkçe mi?

Doküman kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Doküman kelimesi Fransızca kökenlidir. - Dostumun dokümanlarından çok güzel bilgiler edinmiştim.

Doküman kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelimenin döküman mı, doküman mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı doküman şeklinde olmalıdır.

Döküman yönetim sisteminin özellikleri nelerdir?

Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslenerek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.

Tıbbi dökümanlar hangi davalarda kullanılır?

Sağlık çalışanları bu bilgilerin tutulmasından sorumludur. Tıbbi kayıtlar, mahkemelerde çeşitli davlarda belge olarak kullanılabilir. Bu belgeler malpractice, kişisel zarar davaları, işçilerin tazminat davaları, vasiyet davaları, ceza davaları gibi durumlarda gerçeğin tespit edilmesi için kanıt görevi üstlenir.

Döküman hangi dil?

Fransızca document "belge" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince documentum "ders kitabı, kanıt, belge" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince docere, doct- "öğretmek" fiilinden +mentum sonekiyle türetilmiştir. doktor maddesine bakınız.