Rumeli Hisarı na nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Rumeli Hisarı na nasıl gidilir?
  2. Rumeli Hisarı'nı hangi padişah yapmıştır?
  3. Rumeli Feneri hangi otobüs gider?
  4. Rumeli Hisarı kimin döneminde yapıldı?

Rumeli Hisarı na nasıl gidilir?

Oldukça merkezi bir noktada yer alan Hisar'a ulaşmak için Sarıyer'e ve oradan da Rumeli Hisarı'na hareket eden dolmuş veya otobüslere binebilirsiniz. Beşiktaş ve Taksim gibi noktalar üzerinden 40T ve 42T numaralı otobüsleri kullanarak Rumeli Hisrı'na kolayca ulaşılabiliyor.

Rumeli Hisarı'nı hangi padişah yapmıştır?

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa ettirilmiştir.

Rumeli Feneri hangi otobüs gider?

Ümraniye'den 522 numaralı otobüse binip Köprülü Kavşak durağında inerek Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapınız. Metro ile Hacıosman son durakta indikten sonra otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkarak duraktan 150 numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Rumeli Feneri'ne ulaşabilirsiniz.

Rumeli Hisarı kimin döneminde yapıldı?

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır. Mekânda uzun yıllar boyunca Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmiştir.