Yumurtalı patates nasıl yapılır malzemeleri?

İçindekiler:

  1. Yumurtalı patates nasıl yapılır malzemeleri?
  2. Patatesli yumurta nasıl yapılır?
  3. Rendelenmiş patates kizartmasi nasıl yapılır?
  4. Patatesli yumurta kaç dk da pişer?
  5. Kahvaltıda patatesli yumurta nasıl yapılır?
  6. Kaşık patates kizartmasi nasıl yapılır?

Yumurtalı patates nasıl yapılır malzemeleri?

Yumurtalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesi soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını bir tavaya alın ve patatesleri üstüne ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın.
  2. Patatesler yumuşayana dek bu şekilde ara ara karıştırarak pişirin.
  3. Yumurtaları bir kaseye kırın ve üstlerine baharatları ekleyip, güzelce çırpın.
Daha fazla öğe...•AP

Patatesli yumurta nasıl yapılır?

Patatesleri küp küp doğrayıp, kızgın yağda pişiriyoruz. Patatesler kızarınca fazla yağını süzdürüp tuz serpiyoruz. Daha sonra üzerine 2 yumurta kırıp karıştırıyoruz . Yumurtalar pişince, pul biber ve kekik serperek servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Rendelenmiş patates kizartmasi nasıl yapılır?

Patatesi rendeleyip, suyunu salmadan sıvı yağ koyup kızdırdığımız bir tavaya ince şekilde yayarak kızartmaya başlıyoruz. Yanları tavada kızarık görününce, bir tabak yahut bir tencere kapağı yardımıyla çevirerek diğer tarafı kızartıyoruz. Servis tabağına alıp hemen servis ediyoruz.

Patatesli yumurta kaç dk da pişer?

Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup orta ateşte ısıtmaya başlayın. Üzerine patatesleri ilave edin. 1-2 tur karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ve altını kısın. 15-20 dakika boyunca kapağını açmadan pişirin.

Kahvaltıda patatesli yumurta nasıl yapılır?

Patatesleri yağda kızartın. Patatesler kızarınca fazla yağını süzdürün ve tuz serpin. Daha sonra üzerine 2 yumurta kırın ve karıştırın. Yumurtalar pişince, pul biber ve kekik serperek servis edin.

Kaşık patates kizartmasi nasıl yapılır?

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.