Boyun fıtığı hangi bölgeleri etkiler?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı hangi bölgeleri etkiler?
  2. Boyun ağrısı mide bulantısı yapar mi?
  3. Boyun fıtığı göz ağrısı yapar mı?
  4. Boyun ağrısına neden olan hastalıklar?
  5. Boyun düzleşmesi çarpıntı yapar mı?

Boyun fıtığı hangi bölgeleri etkiler?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun ağrısı mide bulantısı yapar mi?

Ağrı çok şiddetlendiğinde boyundan yukarı başın arka kısmına ve öne doğru yayılır, hatta bazen ağrının gözlerinin arka kısmında hissedildiği söylenir. BU hastalarda baş dönmesi,mide bulantısı,dengesizlik,kulakta uğultu,kontrasyon bozukluğu görülebilir.

Boyun fıtığı göz ağrısı yapar mı?

Boyun fıtığı olan hastalar çoğunlukla ense kökünden başlayan, şakaklara ve göz çevresine dek yayılabilen baş ağrıları çekebilirler.

Boyun ağrısına neden olan hastalıklar?

Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte ense ağrısına sebep olabilir.

Boyun düzleşmesi çarpıntı yapar mı?

Aynı zamanda boyun düzleşmesi sonucu iç organlar düzenli çalışmaz ve beynindeki sinir bölgesi yani vagus siniri gerilir. Bu durum sonucunda da çarpıntı, nefes darlığı, şişkinlik, hazımsızlık, gaz ve kabızlık gibi rahatsızlıklara neden olur.