Gece Matinesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Gece Matinesi ne demek?
  2. Matine yapmak ne demek?
  3. Gece gösterimi ne demek?
  4. Suvare ne demek?
  5. Matine ve suare ne demek?
  6. Kadınlar Matinesi ne demek?
  7. Gece tiyatrosuna ne denir?
  8. Maşlahlı ne demek?
  9. Suare hangi dil?
  10. Sinemada gece gösterimi ne demek?
  11. Fuayesi ne demek?
  12. Akşam sinemasına ne denir?
  13. Bulmacada gece bekçisi ne demek?
  14. Maşlah ne demek TDK?
  15. Harmanı ne demek?

Gece Matinesi ne demek?

Gece Matinesi ne demek? gece maçı Özel bir düzenle ışıklandırılmış alanda fosforlu bir topla oynanan ayaktopu karşılaşması.

Matine yapmak ne demek?

1. Sinema, tiyatro, konser salonu gibi yerlerde gündüz gösterisi.

Gece gösterimi ne demek?

Gece gösterimi kelimelerinin iki anlamı vardır ve anlamlar birbiriyle yakındır. Gece gösterimi kelimelerin anlamı gece gösterilen tiyatro veya sinema anlamına gelmektedir. Gece gösteriminin diğer anlamı ise geceye denk gelen sinema filmidir.

Suvare ne demek?

1. Akşam yemeğinden sonra yapılan eğlenceli toplantı: Anlaşılan hayâtımızı denizlerde gezmek ve gemi suvarelerinde piyano çalmakla geçireceğiz (Reşat N. Güntekin).

Matine ve suare ne demek?

Matine, sinema, tiyatro ve benzeri aktivitelerde gündüz gösterimlerine verilen isimdir. Gece 12'de gidiliyorsa eğer, ona matine değil, “suare” denir. Matine gündüz gösterimi anlamına gelirken suare de matinenin tam tersi yani gece gösterimi anlamına gelmektedir.

Kadınlar Matinesi ne demek?

Hepimizin duyduğu "kadınlar matinesi" söylemindeki "matine" Fransızca "sabah, gündüz" demek. Kadınlar matinesi, gündüzleri genellikle gazinolarda kadınlara özel yapılan eğlenceleri ifade ediyor.

Gece tiyatrosuna ne denir?

Sinema ve tiyatroda akşam yapılan gösterime suare adı verilir.

Maşlahlı ne demek?

Maşlah kibar kadın üstlüğüdür. Şehir içinde giyilmemiş, yalnız sayfiyelerde, yalılara ve köşklere taşınıldığı zaman giyilmiştir (Reşat E.

Suare hangi dil?

Suare kelimesi Fransızca kökenlidir. - Karargâh, şerefine büyük bir suare vermek için hazırlanmakta idi.

Sinemada gece gösterimi ne demek?

Gece gösteriminin diğer anlamı ise geceye denk gelen sinema filmidir. Bu anlamlarla uyuşan tek kelime bulunmaktadır o da bulmacaların cevabını vermektedir. Gece gösterimi bulmacasının bir adet cevabı bulunmaktadır. ... Gece gösterimi bulmacasının beş harfli cevabı suare kelimesidir.

Fuayesi ne demek?

Fuaye kelimesi, Fransızca Foyer kelimesinden Türkçe'mize girmiş Türk Dil Kurumu anlamı “dinlenmelik” olan kelimedir. Mimari projelerde genellikle sosyal tesis, okul, kültür merkezleri ve bunlara benzer yapılarda karşımıza çıkarlar.

Akşam sinemasına ne denir?

Sinema ve tiyatroda akşam yapılan gösterime suare adı verilir.

Bulmacada gece bekçisi ne demek?

Bulmacalarda Gece Bekçisi sorusuna yazılabilecek en kısa cevap 3 harften oluşan Ass kelimesidir. Fakat bulmacalarda istenen yanıt bu kelimenin çoğulu olan ASES'tir.

Maşlah ne demek TDK?

MAŞALLAH NE DEMEK: TDK sözlüğüne göre bu sözün anlamları aşağıdaki gibidir: 1. ünlem (ma:şalla:h) 'Ne güzel, Allah nazardan saklasın' anlamlarında beğenme duyguları bildiren bir söz. 2. ünlem (ma:şalla:h) Umulmadık durumlar karşısında şaşkınlık ve sitem belirtmek için söylenen bir söz.

Harmanı ne demek?

TDK'da harmancılık ve harman çevirmek kelime anlamı nedir? ... Kısaca harman kelimesi biçilen tahılın biçildikten sonra tahıl demetlerinin üzerinden düven geçirilerek tanelerinin başaklarından ayrılması manasına gelmektedir.