Yaya geçidine park etme cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yaya geçidine park etme cezası ne kadar?
  2. Kaldırıma park etmek yasak mı?
  3. Park cezası nasil odenir?
  4. Kaldırıma araba park eden araçları nereye şikayet edebilirim?
  5. Garaj önüne park eden araç nereye şikayet edilir?

Yaya geçidine park etme cezası ne kadar?

Yaya Geçidine Park Etmenin Cezası Kaç Lira? Yaya geçidine aracınızı park ettiniz ve bu durum bir görevli tarafından fark edildi bu durumda aracınıza hatalı park nedeniyle 144 TL ceza kesilir. Bu cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda % 25 oranında indirim uygulanır ve toplam 108 TL para cezası kesilir.

Kaldırıma park etmek yasak mı?

Yaya yollarına, kaldırımlara, araç park etmek cezaya tabidir. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-n maddesine göre yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarına araçlarını park eden sürücülere 108 TL idari para cezası uygulanır.

Park cezası nasil odenir?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Kaldırıma araba park eden araçları nereye şikayet edebilirim?

Nereye şikayet edebilirim ? Taşıtların durmak, duraklamak ya da park etmek suretiyle yolları, herkesin gelip geçmesine mahsus yerleri ve yaya kaldırımlarını işgallerini önlemek için Trafik Şube Müdürlükleri yanı sıra Zabıta Amirliklerine de şikayette bulunabilirsiniz.

Garaj önüne park eden araç nereye şikayet edilir?

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın hayati önem arz eden ihbar- şikayetlerinin 155 Polis İhbar hattına daha hızlı ulaşması ve görevlilerimizin olaylara daha hızlı müdahil olabilmesi açsından garaj önü parklarla ilgili şikayetleri söz konusu olduğunda, İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ait ...