2 yıllık Hukuk var mı?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık Hukuk var mı?
  2. 2 yıllık hukuk ne iş yapar?
  3. Büro Yönetimi 4 yıllık var mı?
  4. Adalet önlisans mezunları ne iş yapar?
  5. 2 yıllık adalet mezunları nerelerde çalışabilir?
  6. Avukatlık bürosunda sekreter ne iş yapar?

2 yıllık Hukuk var mı?

Mezun olduktan sonraki süreçte ise 'Avukatlık' ünvanına sahip olabilmek için bir süre çalışılması gerekiyor. 2 yıllık Adalet bölümü mezunları, Hukuk bölümüne geçiş yapabiliyorlar.

2 yıllık hukuk ne iş yapar?

Adalet bölümü 2 yıllık bir önlisans (meslek yüksekokulu) programıdır. Bu bölümde adalet sisteminde görev alan hakim ve savcılara birçok konuda destek sağlayacak ara personel yetiştirilmesi amaçlanır. Ara personeller zabıt katipliği ile infaz ve koruma aşamalarında görev alabilirler.

Büro Yönetimi 4 yıllık var mı?

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.

Adalet önlisans mezunları ne iş yapar?

Adalet bölümü mezunu olan öğrenciler, hâkim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlar mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra memurluğu veya yardımcılığı gibi imkanlarına sahip olabilmektedir. ... Bu şekilde avukat, savcı ve hâkim gibi mesleklere de sahip olabilirler.

2 yıllık adalet mezunları nerelerde çalışabilir?

Adalet Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
  • Mahkemelerin yazı işleri,
  • İcra memurluğu veya yardımcılığı,
  • İnfaz kurumlarında,
  • Resmi veya özel bankalarda,
  • Çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşları,
  • Özel hukuk büroları,
  • Noter büroları,

Avukatlık bürosunda sekreter ne iş yapar?

Elektronik posta, telefon ve faks gibi posta araçları ile iletişim sağlamak, Randevuları düzenlemek, İş yerine gelen müvekkilleri ve ziyaretçileri karşılamak, Müvekkil ve ziyaretçilerin görüşmek istediği kişiyi (savcı, avukat, hukuk müşaviri vb.)