3 1 sozlesme nedir?

İçindekiler:

  1. 3 1 sozlesme nedir?
  2. Sözleşmeli memur izin hakkı kaç gün?
  3. Sözleşmeli personel şube müdürü olabilir mi?
  4. Sağlıkta 3 1 sistemi nedir?
  5. Sözleşmeli personele mazeret izni verilir mi?
  6. Sözleşmelilerin izinleri devredecek mi?
  7. Sözleşmeli personel ilçe müdürü olabilir mi?
  8. Sözleşmeli memur müdür olur mu?
  9. Diyanet 3 1 ne demek?
  10. Aday Öğretmene mazeret izni verilir mi?
  11. Sözleşmeli personel ek iş yapabilir mi?
  12. 4 C'li personelin yıllık izinleri kaç gün?
  13. 4 B mazeret izni kaç gün?
  14. Sözleşmeli personel müdür olarak görevlendirilebilir mi?
  15. 3 1 sözleşme kimleri kapsıyor?

3 1 sozlesme nedir?

*3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

Sözleşmeli memur izin hakkı kaç gün?

657 sayılı devlet memuru kanununda 1 ile 10 yıl arasında hizmet süresi olanların 20 gün; 10 yıl ve üstü hizmet süresi olan memurun yıllık izin süresi 30 gündür.

Sözleşmeli personel şube müdürü olabilir mi?

Dolayısıyla, sözleşmeli personel pozisyonunda olan bir personelin müdürlük görevini yürütmesi ve müdürlük kadrosuna vekâlet etmesi mümkün değildir.

Sağlıkta 3 1 sistemi nedir?

3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

Sözleşmeli personele mazeret izni verilir mi?

MAZERET İZİNLERİ "Sözleşmeli Personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir."

Sözleşmelilerin izinleri devredecek mi?

Böylece 4/B Statüsündeki sözleşmeli personel, yıl içerisinde kullanılmayan yıllık izin sürelerini kadrolu kamu görevlilerinde olduğu gibi bir sonraki yıla devredip kullanabilecek. Bir başka ifadeyle sözleşmeli personel 4/A statüsündeki kamu görevlileri gibi cari yıl ile önceki yılın iznini birleştirebilecek.

Sözleşmeli personel ilçe müdürü olabilir mi?

Hiyerarşik olarak üst konumdadır ve müdürlük görevi memur kadrosuna ilişkin bir görevdir. ... Bu nedenle 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre istihdam edilen personelin vekaleten müdür olarak atanması mümkün görünmemektedir.

Sözleşmeli memur müdür olur mu?

657 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliklere göre bir memurca yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekaleten de olsa işçi veya sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez.

Diyanet 3 1 ne demek?

Eğitimle ilgili düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinde sözleşmeli öğretmenlerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan sözleşmeli personel de 3+1 düzenlemesinden yararlanacak. ... İşte bu kanun maddesinde yer alan dört yıl ibaresi 3 yıla, iki yıl ibaresı ise 1 yıla düşürülmektedir.

Aday Öğretmene mazeret izni verilir mi?

Aday memur olarak göreve başlayanlar bir yıl görev yaptıktan sonra yıllık izne hak kazanmaktadır. Ancak Yıllık izne hak kazanmayan aday memurlara amirlerinin uygun görmesi halinde mazeretleri nedeniyle en çok 10 güne kadar mazeret izni verilebilir.

Sözleşmeli personel ek iş yapabilir mi?

Sözleşmeli Memur Ek İş Yapabilir Mi? Sözleşmeli memurlar da, diğer memurlar gibi ek işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar. Fakat devlet memurları ve sözleşmeli memurlarda aynı kanuna tabiidir. 657 sayılı kanuna bağlı olan tüm memurlar için ek iş yapma yolu neredeyse kapalıdır.

4 C'li personelin yıllık izinleri kaç gün?

Bu hüküm çerçevesinde; 1- Geçici personel olarak çalışılan her ay için azami iki gün ücretli izin verilebilmektedir. 2- Çalışılan aylara karşılık gelen ücretli izinler toplu olarak kullandırılabilmektedir. 3-12 ay çalışan geçici personelin toplam 24 gün yıllık izin kullanması mümkündür.

4 B mazeret izni kaç gün?

"Sözleşmeli Personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir."

Sözleşmeli personel müdür olarak görevlendirilebilir mi?

Hiyerarşik olarak üst konumdadır ve müdürlük görevi memur kadrosuna ilişkin bir görevdir. ... Bu nedenle 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre istihdam edilen personelin vekaleten müdür olarak atanması mümkün görünmemektedir.

3 1 sözleşme kimleri kapsıyor?

Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışmakta olan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle beraber, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.