Radde ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Radde ne demek turkce?
  2. Son Radde ne demek?
  3. En son hadde ne demek?
  4. Bu raddeye gelmek ne demek?
  5. Haddelenmiş çelik nedir?
  6. Haddeleme nedir ve çeşitleri?
  7. Haddeleme neye yapılır?
  8. Yaban ne anlama gelir?
  9. Haddeleme ne işe yarar?
  10. Haddeleme ne için kullanılır?
  11. Haddeleme yöntemi ile ne üretilir?
  12. Yaban durmak ne demek?
  13. Yaban ellerde ne demek?

Radde ne demek turkce?

1. anlamı Derece, kerte:"İşe polisi karıştırmadım. Son raddeye gelmedikçe de karıştırmak niyetinde değilim."- R. H. Karay.

Son Radde ne demek?

Son raddeye varmak ne demek? Bir şeyin en arkadan gelen bölümü, bitimi, nihayet, akıbet.

En son hadde ne demek?

Son hadde ne demek? Bir şeyin en arkadan gelen bölümü, bitimi, nihayet, akıbet.

Bu raddeye gelmek ne demek?

(ﺭﺍﺩّﻩ) i. (Ar. rādde) [Arapça'da “fayda” anlamına gelen kelime aşağıdaki mânâyı Türkçe'de kazanmıştır] Derece, mertebe, kerte: Bir raddeye geldi ki en iştahlıların bile elleri yanlarına düştü (Refik H. Karay). İşler bir kere bu raddeye geldikten sonra peki biz, biz ne olacağız? (Ahmet H.

Haddelenmiş çelik nedir?

Sıcak Haddeleme; yüksek fırında ergimiş hale gelen sıvı çelik cevherinin slab adı verilen kalıplara döküldükten sonra sıcak halde kalınlığının inceltilmesi işlemine denir. ... Sıcak haddeleme işlemi kaba taslak bu şekilde olmaktadır. Kalınlığın düşürülmesi için kullanılan yöntem fabrikadan fabrikaya değişmektir.

Haddeleme nedir ve çeşitleri?

Kütük, slab veya bloom halindeki metal; eksenleri etrafında dönen iki merdane arasından geçirilerek ezilir ve merdaneler arası boşluğun ölçüsünü alır. Merdaneler arasından geçen metal, basma kuvvetleri etkisi altında belli bir şekil alır. İşe bu işleme haddeleme denir.

Haddeleme neye yapılır?

Telin çapını önemli ölçüde küçültmek için, üzerindeki delikler seri halinde düzenlenmiştir. Çelik kütükler ya da metaller de levha haline getirilmek üzere, hadde makinesi adı verilen merdaneli makinelerden geçirilir. Bu işleme, haddeleme denir. Hadde makineleriyle boru ve değişik profiller de elde edilebilir.

Yaban ne anlama gelir?

1. yabancı. 2. ıssız kır, ova, çöl, sahra. 3. dışarı, başka ülke, gurbet.

Haddeleme ne işe yarar?

Plastik şekillendirme yöntemlerinde birisi olan Haddeleme ise, birbirlerine karşı olarak iki tane döner merdanenin basma kuvvetinin etkisiyle araya giren malzemeye soğuk yada sıcak olarak plastik şekil verme işlemine denir. ... Merdaneler arasında haddelenecek malzemenin geçmesinde bu enerjiden istifade edilir.

Haddeleme ne için kullanılır?

Haddeleme nedir sorusuna geçmeden önce haddeleme işleminin metalleri şekillendirmede kullanılan yöntemler arasında en çok tercih edilen işlem olduğunu belirtelim. ... Merdaneler arasından geçen metal, basma kuvvetleri etkisi altında belli bir şekil alır. İşe bu işleme haddeleme denir.

Haddeleme yöntemi ile ne üretilir?

Haddeleme yoluyla ; kare, yuvarlak, yassı, çokgen, kesit, köşebent, T demiri, I demiri, U demiri, ray gibi mamuller üretilir. Haddelemenin en temel hammaddesi 1x1x1,5m boyutlarında çok büyük ingotlardır.

Yaban durmak ne demek?

Yaban durmak ne demek? Yabancı gibi durmak Bir işe karışmamak, ilgi göstermemek, çekinmek.

Yaban ellerde ne demek?

Farsçada yad, hem anı hem de hatırlama manasına gelirken eski Türkçede aşina olunmayan, uzak ve yabancı demektir. Yabancı diyarlar ve gurbet manasındaki yad eller kelimesi, Türkiye'nin her yerinde kullanılmaktadır. Bu sözcüğün yaban eller şeklindeki kullanımı da yaygındır.