Kıtipiyoz nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Kıtipiyoz nedir ne demek?
  2. Mükerrer ne demek hukuk sözlüğü?
  3. Mükerrere düşmek ne demek?
  4. Yallı neye denir?
  5. Azerice yallı ne demek?
  6. Tefrişatı ne demek?

Kıtipiyoz nedir ne demek?

sf. argo Değersiz, bayağı, kötü: "Konya'ya döndüğüm vakit benim motor 'dama Erol Efendi!' dedi. Kıtipiyoz bir Tamirhaneye verdim." -A. Gündüz.

Mükerrer ne demek hukuk sözlüğü?

Hukuk kelimesi olan bu kelime işlenen suçun tekrar etmesi durumundan kullanılıyor. Mükerrer suçlar hakkında detaylar haberimizde. MÜKERRER NE DEMEKTİR? ... Ceza hukukunda ise “mükerrir suç” tabiri “belli şartlar dahilinde birden fazla suça karışma ya da aynı suçu birden fazla kez işleme” anlamlarına gelir.

Mükerrere düşmek ne demek?

Tekrarlanmış, tekrar edilmiş ve birden fazla kez yapılan iş.

Yallı neye denir?

Yalı, İstanbul Boğazı'nın iki yakasına dağılmış, denize sıfır, genelde iki, bazen de üç katlı olabilen konutlara verilen genel addır. Osmanlı döneminde kıyılara inşa edilmeye başlanan yalılar, Boğaziçi mimarisinin en seçkin örneklerinden olmuş ve yıllar boyunca İstanbul Boğazı ile özdeşleştirilegelmiştir.

Azerice yallı ne demek?

YALLI: Sırtlan veya 'di kadın anlamında bazı yörelerimizde de kullanılan bu tabir, Kars yöresinde bir sıra oyunu adıdır. ... Kars yöresinde muhtelif Yallılar vardır. Yallılar, doğudan Kafkas Azerbaycan'ını da içine alır.

Tefrişatı ne demek?

1. Döşeme işleri. 2. Döşemenin gerektirdiği bütün parçalar veya eşyanın tümü: “Görüyorum ki salonun tefrişatı henüz tamamlanmamış.