Müsabaka ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Müsabaka ne anlama gelir?
  2. Müsabaka ne demek TDK?
  3. Müsabaka Türkçe bir kelime mi?
  4. Yarışmak işi müsabaka ne demek?
  5. Musabaha nedir?
  6. Sıklet basmak ne demek?
  7. Derin kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Müsamaha ne demek örnek?
  9. Müsamaha dinde ne demek?
  10. Sikletler neden var?
  11. Tüysiklet kaç kilo?

Müsabaka ne anlama gelir?

Müsabaka kelimesi Türkçe'de "1. birbirini geçme, yarışma, 2. yarış" anlamına gelir.

Müsabaka ne demek TDK?

1. Anlamı (eş anlamlısı): Yarışma. Cümle içinde kullanımı; "Hava şartları sebebiyle müsabaka yarıda kaldı."

Müsabaka Türkçe bir kelime mi?

Arapça sbḳ kökünden gelen musābaḳat مسابقة "1. birbirini geçme, yarışma, 2. yarış" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça sabḳ سبق "geçme" sözcüğünün mufā"alat vezni (III) masdarıdır. sabık maddesine bakınız.

Yarışmak işi müsabaka ne demek?

Yarışmak işi, müsabaka. Bilgi, yetenek, güzellik vb. de üstünlüğünü göstermek için yarışmak işi, yarışım, müsabaka. Ticarette üstünlük kazanma çabası, rekabet.

Musabaha nedir?

MÜSÂMAHA. 1. Hoşgörülü davranma, hoşgörü: Ölüleri müsâmaha ile anınız (Reşat N. ... Büyüklerin bu ihmâle hiç de müsâmaha etmeyeceklerini pekalâ bilirlerdi (Sâmiha Ayverdi).

Sıklet basmak ne demek?

Amaç Sporcuların kendi arasında en fazla ağırlığı kaldırmak için mücadele etmesidir. ... Sporcular kendi kilosundaki rakipleri ile yarışırlar ve bunlara Siklet denir.

Derin kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Derin kelimesinin eş anlamlısı dip, yoğun kelimeleridir.

Müsamaha ne demek örnek?

1. Hak etmiş, hak kazanmış, lâyık. 2. (isim) Bir kimsenin lâyık olduğu, hak ettiği cezâ veya mükâfat. Müstahak olmak: Hak etmiş olmak.

Müsamaha dinde ne demek?

MÜSAMAHA DİYANET'E GÖRE NE DEMEK? Sözlükte "kolaylık göstermek, yumuşak davranmak, hatayı görmezlikten gelmek" anlamındaki müsâmaha kelimesi (Lisânü'l-?

Sikletler neden var?

Amaç Sporcuların kendi arasında en fazla ağırlığı kaldırmak için mücadele etmesidir. ... Sporcular kendi kilosundaki rakipleri ile yarışırlar ve bunlara Siklet denir. Bu Sikletler Erkekler 48,52,56,63,70,75,84,95,100,-+100 kg.olarak. Bayanlarda ise ,40,44,48,53,57,63,67,74,+-75 olarak belirlenir.

Tüysiklet kaç kilo?

Hafif sıklet güreşte 68 kilo, boks ve halterde 67,5 kilo olarak ifade edilir. Özellikle ağır sıklet sporcuların ağırlıklarına bağlı olarak sınırlandırılmış şekilde öne çıkar. Aynı zamanda tüy sıklet boksta 57 kilodur.