Asorti urun ne demek?

İçindekiler:

  1. Asorti urun ne demek?
  2. Ürün Asortisi nedir?
  3. Asorti ne demek?
  4. Asortili biberon nedir?
  5. Asorti ne iş yapar?
  6. Asorti eğe ne demek?
  7. Perforajlı ne demek?
  8. ProTaper eğe nedir?
  9. Kanal Eğesi ne için kullanılır?
  10. Perforaj nedir Matbaa?
  11. Perforajlı koli nedir?
  12. Asorti eğe nedir?
  13. Reamer eğe nedir?
  14. H file eğe ne işe yarar?
  15. Crown Down yöntemi nedir?
  16. Hedström eğe nedir?
  17. H file eğe nedir?
  18. Paslanmaz çelik kanal Eğelerinin tipleri nelerdir?
  19. Step Back tekniği nasıl yapılır?
  20. Kanal genişletme nasıl yapılır?

Asorti urun ne demek?

Konfeksiyon sanayinde genellikle bir giysi modelinden siparişe ve satış tahminlerine göre değişik renklerde ve farklı beden dağılımında üretim yapılır. Üretim başlamadan önce belirlenen bu renk ve beden dağılımına o modelin asortisi adı verilir.

Ürün Asortisi nedir?

Konfeksiyon sektöründe, genellikle bir giysi modelinden siparişe veya satış tahminlerine göre değişik renklerde ve farklı beden dağılımında üretim yapılır. Üretimden önce belirlenen bu renk ve beden dağılımına, o modelin asortisi adı verilir.

Asorti ne demek?

Asorti, birbirini tutar renk ve yapıda olan, birbirine uygun anlamında kullanılır. ... Üretim başlamadan önce belirlenen bu renk ve beden dağılımına o modelin asortisi adı verilir. Bazen sadece renk asortisi (tek beden üretiminde) ya da sadece beden asortisi (tek renk üretiminde) olabilir.

Asortili biberon nedir?

Kaynar sudan buzdolabına buz dolabından kaynar suya girebilen ani ısı değişlikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır. iÇindeki besin ısısını uzun süre korur, koku ve tadını muhafaza eder. Çizilmez, şeklini korur, kaynatılabilir.

Asorti ne iş yapar?

Meslek Tanımı :İş sağlığı ve güvenliği ve çevre ile ilgili önlemleri alarak kalite gereklilikleri çerçevesinde; deri/kürk hazır giyim alanlarında organizasyonu yapan ve deri/kürklerin özelliklerine uygun asortilerini yapan, asorti yapılmış deri/kürklerin uygunluk kontrol işlemlerini gerçekleştiren ve mesleki ...

Asorti eğe ne demek?

RESİPROC eğeleri, sadece tek eğe ile tek kanalı şekillendirmek üzere dizayn edilmiş eğelerdir. Resiprokasyon sisteminde eğe önce kesme yönünde döndürülür sonra geri döner ve sıkışması engellenir. Sistem 'Balance Force' konseptine benzer çalışmaktadır. ...

Perforajlı ne demek?

Perforaj: Bilet, not defterleri veya fatura gibi sayfaların kopartılarak ayrılacağı ürünlerde kolaylık sağlamaya yönelik kağıtta sık aralıklarla deliklerin ya da kesiklerin açılması işlemidir.

ProTaper eğe nedir?

ProTaper ® nikel titanyum döner eğeleri özel zor, yüksek kalsifiye veya eğri kök kanallarının tedavisi için tasarlanmıştır. Uzun köklerde kanalların koronal yönleriyle kendi özel yiv yapısı ile ( 1 ve 2. resimler ) şekillendirme sağlar. Eğe uzunluğu üzerinde giderek daha büyük ( taper ). kanal alanı sağlar.

Kanal Eğesi ne için kullanılır?

2-KANAL EĞELERİ Rutin kök kanal tedavisinde kanalların şekillendirilmesinde en çok iki değişik yapıda eğe kullanılmaktadır.

Perforaj nedir Matbaa?

Kâğıt veya karton malzemeyle yapılmış işlerde herhangi bir yerin kolay ve düzgün olarak kopmasını, yırtılmasını sağlamak amacıyla yapılan deliklendirme işlemine perforaj denir.

Perforajlı koli nedir?

Beyaz renkli, mat selefon kaplı ,kapaklı bir kutudur. Yapısı 2 kat olukludur. Yan yüzlerinde bulunun perforajlar sayesinde istediğiniz ebatta kullanabilirsiniz. Eğer 32 cm yükseklik size fazla geldiyse ilk perforajdan kutuyu bölüp 22 cm yükseklikle kullanabilirsiniz.

Asorti eğe nedir?

RESİPROC eğeleri, sadece tek eğe ile tek kanalı şekillendirmek üzere dizayn edilmiş eğelerdir. Resiprokasyon sisteminde eğe önce kesme yönünde döndürülür sonra geri döner ve sıkışması engellenir. Sistem 'Balance Force' konseptine benzer çalışmaktadır. ...

Reamer eğe nedir?

Reamers; yüksek kalitede, üçgen bıçaklı, esneklik ve bütünlük sağlamak için tasarlanmış paslanmaz çelik enstrümanlardır.

H file eğe ne işe yarar?

Eğelerin kesme yeteneğinde aletin kesici adımlarının sayısı ve alet ucunun formu önemlidir. ... H-tipi eğeler ise sadece filing hareketi ile kullanılırlar. H-tipi eğeler genişletme dışında, kanal dolgu maddelerinin ve pulpa dokusunun kanaldan uzaklaştırılmasında kullanılırlar.

Crown Down yöntemi nedir?

Bunlardan bir tanesi crown-down tekniğidir. Bu teknikte kanalın işlenmesine yukarıdan, koronal taraftan başlanır ve aşamalar halinde derinleşerek inilir, en sonunda apekse kadar ulaşılır. Bu esnada kanalın şekillendirilmesi devam eder, derine indikçe eğelerin çapları küçültülür.

Hedström eğe nedir?

Hedstrom Files™, paslanmaz çelik telden yapılmıştır. Taper ile birlikte yiv derinliği artar, daha keskin, daha esnek bir enstrüman haline gelir.

H file eğe nedir?

H-tipi eğeler ise sadece filing hareketi ile kullanılırlar. H-tipi eğeler genişletme dışında, kanal dolgu maddelerinin ve pulpa dokusunun kanaldan uzaklaştırılmasında kullanılırlar. K-tipi eğeler daha çok törpüleme yaparlarken, H-tipi eğeler daha çok kesme işlevi görürler.

Paslanmaz çelik kanal Eğelerinin tipleri nelerdir?

Prensip olarak, elle kullanım için üretilen geleneksel paslanmaz çelik kök kanal aletleri tasarımlarına göre üç farklı tipten oluşur: bunlar reamer, K- tipi eğe ve Hedst- röm eğesidir.

Step Back tekniği nasıl yapılır?

STEP-BACK YÖNTEMİ (WEİNE) Eğelere, itme-çekme yani eğeleme hareketi ve en fazla 45° çevirerek kanal çeperinde çevresel eğeleme yaptırılır, özellikle eğimli kanallarda tam tur rotasyonlar yapılmaması transportasyon riskini azaltır.

Kanal genişletme nasıl yapılır?

Kanal genişletme fizyolojik foramendeki apikal daralmada sıkışan en ince kanal aleti ile başlar. Bu başlangıç eğesi (IAF, Initial Apical File) ile hafif bir basınçla kanalda apikal daralma hissedilene kadar ilerlenir. Çok dar kanallarda önce 10 nolu eğe, daha genişse 15 no veya 20 no eğe kullanılır.