Askerlik tecil için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Askerlik tecil için ne gerekli?
  2. Askerlik tecil ettirmek için nereye gidilir?
  3. Üniversite öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?
  4. Askerlik tecil süresi ne kadar?
  5. Otomatik tecil oluyor mu?
  6. Lise mezunları için askerlik tecil hakkı kaç yıl?
  7. Askerlik tecil hakkım var mı?
  8. Üniversite okurken askerlik yapılabilir mi?
  9. Üniversite kaydı dondurmadan askere gidilir mi?
  10. Üniversite okuyanlar askerlikten muaf mı?
  11. Üniversite mezunları askere ne zaman açıklanır?
  12. E devletten askerlik ertelenir mi?

Askerlik tecil için ne gerekli?

Askerlik Tecil İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Kimlik kartının aslı ve 4 adet fotokopisi.
  • Diploma aslı ve 4 adet fotokopisi.
  • ( Okul devam ediyorsa) Öğrenim durumunu gösteren öğrenci belgesi.
  • 6 ay içinde çekilmiş 5 – 6 adet vesikalık fotoğraf.
  • (Varsa) Ehliyet belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi.
BE

Askerlik tecil ettirmek için nereye gidilir?

Askerlik tecil ettirme e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Tecil işlemleri için aile hekimi onayının ardından, ilgili askerlik şubesinin de onay vermesi üzerine tecil işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Üniversite öğrencileri askerlik tecili nasıl yapılır?

Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine müracaat etmelidirler. Özel öğrencilerin tecil işlemi yapılamaz.

Askerlik tecil süresi ne kadar?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Otomatik tecil oluyor mu?

Öğrencilerin sistem üzerinden otomatik olarak askerliği tecil ettirilir. Öğrenciler askere gitmek istediği zaman sistem üzerinden kolayca tecilini bozabilir ve istediği her an askere gidebilir. Tecil işlemlerinin otomatik sistemlerle yapıldığı da söylenebilir.

Lise mezunları için askerlik tecil hakkı kaç yıl?

LİSE MEZUNLARI İÇİN ASKERLİK TECİL ETTİRME Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Askerlik tecil hakkım var mı?

Lise veya Üniversiteye devam eden kişiler 29 yaşına kadar askerlikleri tecil ettirebilirler. Yurt içi veya yurt dışında staj yüksek lisans veya doktora yapanlar 33 yaşına kadar askerlikleri tecil ettirebilirler. Fazla kilolu kişiler bir sonraki yıla kadar askerlikleri tecil ettirebilirler.

Üniversite okurken askerlik yapılabilir mi?

Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin, aşağıda yer alan tabloda belirtilen yaş sınırları içinde öğrencilikleri devam ettiği sürece askere sevk tehirleri yapılabilir.

Üniversite kaydı dondurmadan askere gidilir mi?

Askerlik tecili açısından, kayıt dondurma süreleri hiçbir koşulda 2 yıl veya 4 dönemi (sömestr) geçemez. Askerlik tehir işlemleri için öğrencilerimizin başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

Üniversite okuyanlar askerlikten muaf mı?

Üniversitemize gönderilen Milli Savunma Bakanlığının 11 tarihli ve 20227 sayılı yazısında; “1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35/C maddesi gereğince 29 yaşından büyük öğrencilerin askerlikleri ertelenmemektedir. ... İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.

Üniversite mezunları askere ne zaman açıklanır?

Yükseköğretim kurumlarının Fakülte ve Yüksekokullarından lisans derecesi ile mezun olan yükümlülerin mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik yoklamalarını https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu üzerinden veya Askerlik Şubelerine gidip yaptırmak zorundadırlar.

E devletten askerlik ertelenir mi?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.