Seyyare ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Seyyare ne demek Osmanlıca?
  2. Periferi ne anlama gelir?
  3. Seyyale ne anlama gelir?
  4. Türkçede Tayyare ne demek?
  5. Eski dilde Seyyare ne demek?
  6. Osmanlıca gezegen ne demek?
  7. Seyyal krediler nedir?
  8. Tayyara ne demek Arapça?
  9. Tayyare ismi nereden gelir?
  10. Seyyibe ne demek?
  11. Eski dilde gezegen ne demek?
  12. Proksimal ve distal ne demek?

Seyyare ne demek Osmanlıca?

Seyyare ne demek Osmanlıca? seyyare / seyyâre / سياره / سَيَّارَه Güneş etrafında dolaşan gezegen.

Periferi ne anlama gelir?

Perifer sözcüğü bir bölgenin ya da alanın çeperi demektir. Tıpta ise beyin ve omurilik haricindeki tüm uzuv ve organlar perifer ya da periferik olarak tanımlanır.

Seyyale ne anlama gelir?

SEYYÂLE. 1. Hava, su gibi seyyal, akıcı olan şey, akıcı madde.

Türkçede Tayyare ne demek?

a. (tayya:re) esk. Uçak: “O gün güpegündüz İstanbul'un üstünde düşman tayyareleri dolaştılar.” -Y. K. Beyatlı. tayyare, 7 karakter ile yazılır.

Eski dilde Seyyare ne demek?

seyyare / seyyâre / سياره / سَيَّارَه Güneş etrafında dolaşan gezegen.

Osmanlıca gezegen ne demek?

Eski Türkçe metinlerde gezegen adları, “yıldız” karşılığında da kullanılıyordu. Eski Türkçe devresini içine alan eserlerde “gezegen” anlamındaki terimler arasında; Grax, Garx, Pagarlı, Paxar, Seyyare, Kitü gibi kelimler yer alıyor.

Seyyal krediler nedir?

Rotatif kredi belirli teminat karşılığında bankaların firmalara açtığı limitler çerçevesinde kullandıkları kredi türüne denir. ... Söz konusu kredi seyyal bir kredidir. Rotatif Kredinin vade sonu olmadığı için (İstisna durumlarda banka kredisini geri çağırabilir.) firmalar ihtiyaçları doğrultusunda kullanırlar.

Tayyara ne demek Arapça?

Tayyare kelimesi Türkçe'de "uçucu" anlamına gelir. Arapça ṭyr kökünden gelen ṭayyār طيّار z "uçucu" sözcüğünden türetilmiştir. Arapça sözcük Arapça ṭayr veya ṭayarān طير/طيران z "uçma" sözcüğünün meslek adıdır. Bu sözcük Arapça ṭayr طير z "kuş" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Tayyare ismi nereden gelir?

Arapça ṭyr kökünden gelen ṭayyār طيّار "uçucu" sözcüğünden türetilmiştir. Arapça sözcük Arapça ṭayr veya ṭayarān طير/طيران "uçma" sözcüğünün meslek adıdır. Bu sözcük Arapça ṭayr طير "kuş" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Seyyibe ne demek?

SEYYİB – SEYYİBE ( ﺛﻴّﺒﻪ– ﺛﻴّﺐ) sıf. ve i. (Ar. ѕeyyib > ѕeyyibe) Dul (kadın): Gençliğin geçti havâyî sana şimden sonra / Kız değil koca diye seyyibe avrat gelmez (Sürûrî'den). Ve nikâh olan seyyibe (dul) ise kadının on beş, kâtibin beş akçesi vardı (İsmâil H. Uzunçarşılı).

Eski dilde gezegen ne demek?

Eski Türkçe metinlerde gezegen adları, “yıldız” karşılığında da kullanılıyordu. Eski Türkçe devresini içine alan eserlerde “gezegen” anlamındaki terimler arasında; Grax, Garx, Pagarlı, Paxar, Seyyare, Kitü gibi kelimler yer alıyor.

Proksimal ve distal ne demek?

Genellikle proksimal kelimesi ile birlikte ifade edilen distal da tıp biliminde kullanılan Latince kökenli bir terimdir. Proksimal'in sözlük anlamı merkeze en yakın olandır. Proksimal'in zıt anlamlısı olan distal ise, bedenin merkezi olarak kabul edilen gövdeden uzak olan uzuvları tanımlamak için kullanılır.