Çanakkale domatesi ne zaman biter?

İçindekiler:

  1. Çanakkale domatesi ne zaman biter?
  2. Çanakkale'nin domatesi meşhur mu?
  3. Çanakkale domates kaç para?
  4. Domates ne zaman çıkıyor?
  5. Çanakkale'de en iyi domates nerede yetişir?
  6. Bardak domates ne zaman çıkar?
  7. Çanakkale domatesi nerede bulunur?
  8. Ayaş domatesi nasıl anlaşılır?
  9. Domates en çok hangi ilimizde yetişir?
  10. Ayaş domates nedir?
  11. Ayaş domatesi nasıl dikilir?
  12. Domates ne zaman ekilir ne zaman toplanır?
  13. Domates hangi mevsimde hasat edilir?

Çanakkale domatesi ne zaman biter?

Kasım ayı sonuna kadar hasat edilecek, raf ömrü uzun olan Çanakkale domatesi, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropollerde tüketicilerin ilk tercihi oluyor.

Çanakkale'nin domatesi meşhur mu?

Çanakkale domatesinin önemli üretim merkezlerinden, eski adıyla Batak Ovası olan Kumkale Ovası'nda bugünlerde tarlada hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kendine has kokusu ve lezzetiyle Türkiye'de meşhur olan Çanakkale domatesinin üretimi için bu yıl da ilk turfanda fideleri toprakla buluştu.

Çanakkale domates kaç para?

Hal Fiyat Listesi
TOPTANCI HALİ SEBZE MEYVE FİYAT LİSTESİ
DEREOTU2,00TL
DOMATES ( BEEF )4,00TL
DOMATES ( CHERRY )7,00TL
DOMATES ( SALKIM )5,00TL
136 satır daha

Domates ne zaman çıkıyor?

Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Çanakkale'de en iyi domates nerede yetişir?

Gerçek Çanakkale domatesi, Kumkale Ovası'nda yetişir." Ulus, Kumkale Ovası'nda birincil ürünün domates olduğuna dikkati çekti.

Bardak domates ne zaman çıkar?

Domates, olgunluğun farklı aşamalarında hasat yapılmaktadır. Domatesler haftada 2 veya 3 kez kuvvetli güneşin olmadığı sabah saatlerinde hasat edilmesi gerekmektedir. Şubat ayından başlayıp Temmuz veya Ekim ayları arasına kadar hasat devam edilmektedir.

Çanakkale domatesi nerede bulunur?

Gerçek Çanakkale domatesi, Kumkale Ovası'nda yetişir." Ulus, Kumkale Ovası'nda birincil ürünün domates olduğuna dikkati çekti.

Ayaş domatesi nasıl anlaşılır?

Kokusu ve lezzeti ile diğer domateslerden hemen ayrılabilen Ayaş domatesi ince kabuklu ve bol suludur. Ayaş domates eski dönemlerde çok sevilirken, şimdilerde daha az üretilmektedir. İnce kabuklu olmasından dolayı raf ömrü çok uzun olmayan domates, market raflarına pek fazla gitmemektedir.

Domates en çok hangi ilimizde yetişir?

Türkiye'de domates genellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına dağılmış durumdadır. BU bölgeler dışında Tokat ve Şanlıurfa illerinde de domates yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde ülkemizde ilk sırayı yaklaşık %20,6 ile Antalya ili alır. daha sonra ,2 ile Bursa, %7,8 ile İzmir ili gelir.

Ayaş domates nedir?

1960'lı yıllardan 1990'lı yıllara kadar Ankara Ayaş ve çevrelerinde ekimi yapılmaya başlayan Ayaş domatesi doğal şartlarda yetiştirilmesi ile ün kazanmış yerli bir domatestir. ... Doğal gübreleme ve ilaçlamanın yapıldığı Ayaş domatesi lezzeti ve görüntüsü ile diğer domateslerden farklıdır.

Ayaş domatesi nasıl dikilir?

1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...

Domates ne zaman ekilir ne zaman toplanır?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz. Domatesin yetişmesi için en az 13°C sıcaklık olması gerektiğini de hatırlatalım.

Domates hangi mevsimde hasat edilir?

-Domatesin ekimi tohumdan veya fideyle olabilir. Evinizde yetiştirmek isterseniz hava sıcaklığına göre nisan sonu, mayıs başı gibi işe başlamalısınız. Hasat için tohumsa 80-100, fide ise 60-80 güne ihtiyacı var. Hasat zamanı temmuz, ağustos ve eylül.