Ulakbim tr dizin ne demek?

İçindekiler:

  1. Ulakbim tr dizin ne demek?
  2. TR Dizin ulakbim aynı mı?
  3. DergiPark ulakbim mi?
  4. TR Dizin ne zaman kuruldu?
  5. Makale dizinleri nedir?
  6. TR Dizin hangi temel bilimsel konu alanlarını kapsamaktadır?
  7. DergiPark indeks mi?
  8. Ulusal indeks nedir?
  9. SCI Expanded ne demek?
  10. Türkiye Atıf Dizini nedir?
  11. SSCI ne demek?
  12. DergiPark nasıl bir dergidir?
  13. SCI dergi ne demek?
  14. ISI indeksleri nelerdir?
  15. Impact factor kaç olmalı?
  16. H faktörü nasıl hesaplanır?
  17. SSCI dergi nedir?

Ulakbim tr dizin ne demek?

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen TR Dizin, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik / tam metin bir veri tabanıdır.

TR Dizin ulakbim aynı mı?

TR Dizin'de yer alan dergi Doçentlik Başvuru şartlarında geçen ULAKBİM tarafından taranan dergi mi demektir? Evet, ÜAK Doçentlik başvurularında ULAKBİM tarafından taranan dergiler TR Dizin'de kabul olan dergilerdir.

DergiPark ulakbim mi?

Önemi Bilgi: DergiPark, bir dizinleme sistemi olmayıp, ULAKBİM TR Dizin ile karıştırılmamalıdır.

TR Dizin ne zaman kuruldu?

Ülkemizde yayımlanan bilimsel süreli yayınlarda yer alan makalelere ortak bir alandan erişilmesini hedefleyerek 1992 yılında faaliyetine başlayan Türkiye'nin denetimli, kapsamlı ilk kurumsal veritabanı olan TR Dizin geliştirilerek 'Ulusal Atıf Dizini' özelliği kazandı.

Makale dizinleri nedir?

Dizin veya indeks; kitap, dergi gibi bilgi kaynaklarının içindeki bilgi parçacıklarına ulaşmak için konu başlık, yer adları, kişi adları gibi erişim uçlarına ulaşmak için kullanılan ayrıntılı alfabetik listedir. ... Dizin; yazar adı dizini, makale adı dizini, konu dizini ve yayın tanıtım dizini olarak dörde ayrılmaktadır.

TR Dizin hangi temel bilimsel konu alanlarını kapsamaktadır?

ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır.

DergiPark indeks mi?

DergiPark bir dizin değil, dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir alt yapı hizmetidir. DergiPark'ta yer alan tüm makaleler ÜAK tarafından belirlenmiş “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale” tanımına girmez.

Ulusal indeks nedir?

Ulusal ve Uluslararası indeksler, belirli kriterlere göre tara- dıkları/kapsamlarına aldıkları dergi içeriklerini be- lirli aralıklarla ve çeşitli yöntemlerle okuyucularına duyuran bir nevi veri tabanlarıdır [2]. Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da bilim insanlarına ait akademik yükseltmeler için ...

SCI Expanded ne demek?

Akademik dergileri periyodik olarak kontrol eden ve tarayan bir sistem vardır. SCI-Expanded: Science Citation Index-Expanded: Bu index ile de fen bilimleri alanlarındaki dergiler taranır. ... Fakat dergi kabul kuralları daha hafiftir.

Türkiye Atıf Dizini nedir?

 ''TÜRKİYE ATIF DİZİNİ'' Türkiye'de Sağlık Bilimleri alanında yayımlanan 365 Türk dergisini kapsayan ve Türkiye Klinikleri tarafından sunulan bir veri tabanıdır. 2008'den günümüze tam metin erişim sağlamaktadır.

SSCI ne demek?

Bu sistemler hem dergileri bir arya toparlamakta hem de dergilerin içeriğine erişimi kolaylaştırmaktadır. ... SCI-Expanded: Science Citation Index-Expanded: Bu index ile de fen bilimleri alanlarındaki dergiler taranır. Fakat dergi kabul kuralları daha hafiftir. Ayrıca online dergileri de kapsar.

DergiPark nasıl bir dergidir?

DergiPark bir dizin değil, dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir alt yapı hizmetidir. DergiPark'ta yer alan tüm makaleler ÜAK tarafından belirlenmiş “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale” tanımına girmez.

SCI dergi ne demek?

SCI, bilimsel makaleleri inceleyerek özetlerini çıkarmakta, bu makalelerin yazarına/yazarlarına kimler tarafından ve kaç kere atıfta bulunulduğunu sayısal olarak tespitini yapmaktadır. Başka bir deyişle; yayınlanan makalelerin bilim dünyasında nasıl yankılandığını göstermektedir.

ISI indeksleri nelerdir?

SCI, SCI-expanded, SSCI ve AHCI, merkezi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 'nde bulunan ISI tarafından kullanılan indekslerdir. ISI kısaca, düzenli olarak binlerce bilimsel dergiyi tarayarak, içeriğini okuyucularına duyuran bir sistemdir.

Impact factor kaç olmalı?

Dergilerin kendilerine atıf vermesi Bir dergide yayınlanan makalelerin yine aynı dergideki diğer makalelere atıfta bulunmasıdır. Derginin kendi makalelerine verdiği self citation atıflarının %20 üzerinde olmaması beklenir.

H faktörü nasıl hesaplanır?

Biraz daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: birine en az H defa atıfta bulunulan makale sayısı (H) baz alınarak bir H-indeksi verirsiniz. Örneğin, Google Akademik'e göre, H-indeksiniz 28 olsun. Bunun nedeni, diğer araştırma makaleleri tarafından en az 28 kez alıntı yapılan 28 makalenizin var olmasıdır.

SSCI dergi nedir?

Ülkemizde 2001 yılından itibaren akademik yükselmeler için bazı indekslere sahip dergilerde yayın yapmış olma zorunluluğu getirilmiştir ve bu dergilerde SCI (Science Citation Index) kriteri aranmaktadır. Başka bir deyişle; yayınlanan makalelerin bilim dünyasında nasıl yankılandığını göstermektedir. ...