HRD Antwerp Acilimi nedir?

İçindekiler:

  1. HRD Antwerp Acilimi nedir?
  2. HRD sertifikalı ne demek?
  3. HRD sertifika gerçek mi?
  4. HRD Antwerp güvenilir mi?
  5. GIA sertifikalı ne demek?
  6. HRD Antwerp Sertifika ne demek?
  7. Sertifikalı Tektaş nedir?
  8. Hologramlı mücevher sertifikası nedir?
  9. Pırlantada Symmetry ne demek?
  10. HRD sertifika güvenilir mi?
  11. GIA sertifika mı HRD mi?
  12. Sertifikalı pırlanta ne demek?
  13. Pırlanta Sertifikası nasıl sorgulanır?
  14. Sertifikalı yüzük ne demek?
  15. Blue Diamond sertifika nedir?
  16. Pırlantada Polish ne demek?
  17. Sertifikasız pırlanta olur mu?
  18. En iyi pırlanta sertifikası hangisi?
  19. Zen Forevermark ne demek?
  20. Sertifikasız pırlanta Alınır mı?

HRD Antwerp Acilimi nedir?

HRD Antwerp merkezi Belçika'dadır ve (Hollandaca Hoge Raad voor Diamant adına sahip) HRD baş harfleri "Yüksek Elmas Konseyi" anlamına gelir. 1976'da kurulan HRD, doğru derecelendirme hizmetlerinde en iyi küresel laboratuarlardan biridir.

HRD sertifikalı ne demek?

1976 yılında Belçika'da kurulan HRD dünyanın en büyük pırlanta sertifikalandıran ve rapor yazan kurumlarındandır. HRD dünyadaki en büyük pırlanta test laboratuvarına sahiptir. ... HRD sertifikanın yanı sıra ürün raporu da hazırlar. Bu raporların suistimal edilmemesi için mercek ve Uv ışığı ile görülebilecek tedbirler alır.

HRD sertifika gerçek mi?

Bu kıymetli taşın uluslararası güvencede satın alınmasını sağlar. 6 tane gemolog tarafından incelendikten sonra hazırlanan sertifika pırlantanın kimlik belgesidir. Yani HRD sertifikalı ne demek sorusunun bir diğer yanıtı da pırlantanın gemologlar tarafından incelendiği ve gerçek olduğu anlamına gelir.

HRD Antwerp güvenilir mi?

Pırlanta konusundaki uzmanlığı ile kısa sürede tüm dünyaya adını duyuran firma, dünya genelinde pırlanta sektörünün en saygın firması olarak kabul ediliyor. Çünkü kar amacı gütmeyen bu kuruluşun görevi pırlantaların güvenilir olduğuna dair bir sertifika vermektir. Bu sertifika HRD Antwerp Sertifikası adını taşıyor.

GIA sertifikalı ne demek?

GIA Sertifikasyonu, dünya çapında tanınmış bir pırlanta sertifikasyon süreci ve kalite standardıdır. GIA (Gemological Institute of America) tarafından yaratılmıştır ve değerli taşların, özellikle de elmasın, bağımsız bir analizini sunar. ... Berraklık (Clarity) - Elmas oluşurken meydana gelen doğal kusurları ifade eder.

HRD Antwerp Sertifika ne demek?

HRD Antwerp, bir gramın yüz binde biri oranındaki ağırlıkları bile kusursuz kesinlikte ölçer. Bu da pırlantanın son derece doğru tanımlanabilmesini sağlar. Çoğu pırlanta, renksizden hafif sarı renge kadar tonlara sahiptir. En iyi pırlantalar renksiz olanlardır.

Sertifikalı Tektaş nedir?

Pırlanta sertifikası, pırlanta renk, karat, berraklık ve kesim özellikleri başta olmak üzere pırlantanın tüm özelliklerini doğrulayan bir kalite onay belgesi olarak görülebilir. ... Pırlanta sertifikası olmadan pırlanta alınmamalıdır.

Hologramlı mücevher sertifikası nedir?

Böylece bir mücevher satın alındığında, yanında Türkiye'de ilk defa markamızca uygulanan Hologramlı Mücevher Sertifikası da verilmektedir. Bu sertifika sayesinde pırlantanın doğal, mücevherin değerlerinin ise doğru olduğundan emin olursunuz.

Pırlantada Symmetry ne demek?

Simetri (Symmetry) : Pırlantanın şekli, boyutları, hizalanması, fasetlerin yerleşimi. birbirleriyle olan ilişkisi ve dış çizginin düzgünlüğünu gösteren değerler. Form ve Kesim Stili (Shape and Cutting Style) : Pırlantanın dış görüntüsünün tanımı ve faset yerleşimlerinin deseni.

HRD sertifika güvenilir mi?

Bu sebeple de tüm dünya ülkeleri tarafından oldukça güvenilir ve bağımsız olarak da kabul edilmiştir.

GIA sertifika mı HRD mi?

GIA verdiği sertifikalarda taşın berraklığı VS1, VS2, S1, S2 v.b şekillerde ayırır. HRD ise sadece VS veya SI yazar. ... GIA'da taşın üzerinde seri numarasının olması sayesinde taşınızı farklı montürlerde kullansanız bile sertifikanız geçerliliğini korur. HRD sertifika düzenlerken mevcut ürünün görseli ile düzenlenir.

Sertifikalı pırlanta ne demek?

Pırlanta sertifikası, pırlanta renk, karat, berraklık ve kesim özellikleri başta olmak üzere pırlantanın tüm özelliklerini doğrulayan bir kalite onay belgesi olarak görülebilir. ... Dünyaca kabul görmüş ve kâr amacı gütmeyen laboratuarlar olan HRD ve GIA bu konuda en güvenilir sertifika kuruluşlarıdır.

Pırlanta Sertifikası nasıl sorgulanır?

Satın almış olduğunuz pırlanta takıların yanında sunulan HRD Antwerp sertifikasının doğruluğunu teyit etmek için sertifikada yer alan kodu HRD Antwerp'in resmi internet sitesinde hızlı bir şekilde sorgulatabilirsiniz.

Sertifikalı yüzük ne demek?

Pırlanta sertifikası, pırlanta renk, karat, berraklık ve kesim özellikleri başta olmak üzere pırlantanın tüm özelliklerini doğrulayan bir kalite onay belgesi olarak görülebilir. ... Dünyaca kabul görmüş ve kâr amacı gütmeyen laboratuarlar olan HRD ve GIA bu konuda en güvenilir sertifika kuruluşlarıdır.

Blue Diamond sertifika nedir?

Blue Diamond, tüm değerli taşlar için sertifika verebilme yetkisine sahiptir. ... Bu kimlik yani Blue Diamond Sertifikası pırlantanın karakteristik özelliklerini anlatan bir belgedir. Taşın imitasyon olmadığının kanıtıdır. Mücevher satın almanın güvenli bir yoludur.

Pırlantada Polish ne demek?

Cila (Polish) : Pırlantanın tüm yüzeyinin pürüzsüzlüğünü gösteren değer. Simetri (Symmetry) : Pırlantanın şekli, boyutları, hizalanması, fasetlerin yerleşimi. ... Finish (Finish) : Pırlantanın cila,yüzey,faset sınıflandırmasını ve dış simetrisini topluca incelenmesi sonucu ortaya çıkan değer.

Sertifikasız pırlanta olur mu?

Pırlanta tektaş alırken veya herhangi bir pırlanta takı alırken sertifika olmazsa olmazlardandır.

En iyi pırlanta sertifikası hangisi?

Ancak mevcut olan tüm mücevher laboratuvarları arasında, elmasları nasıl derecelendirdikleri ve not verme raporlarının güvenilirliği konusunda önemli bir farklılık mevcuttur. Bundan dolayı da en güvenilir sertifikalar GIA sertifikalı tektaş yüzük,uluslararası sertifikalı yüzük ve sertifikalı pırlanta yüzük olmaktadır.

Zen Forevermark ne demek?

Forevermark pırlantaları dünyanın en beyaz, en temiz, en parlak ve en mükemmel kesilmiş pırlantalarıdır. Diğer pırlantalardan en önemli farkı da özel bir kimlik numarasıyla mühürlenmiş olmasıdır. Pırlantanın üstünde, tam kalbinde yer alan bu mühür, o pırlantanın eşsizliğini gösterir.

Sertifikasız pırlanta Alınır mı?

Uluslararası sertifikası bulunmayan pırlantanızı satmak zordur. Satabilirsiniz ancak çok ucuza gidebilir ölü fiyatına sizden alabilirler. Firmamızda sertifikasız pırlantayı uygun fiyatlara almaktadır.