Yapmış olduğum ihbar ve şikâyet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?

İçindekiler:

  1. Yapmış olduğum ihbar ve şikâyet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?
  2. CİMER başvuru nasıl yazilir?
  3. CİMER şikayeti geri alınır mı?
  4. CİMER Başvuru kaç karakter?
  5. Şikayet geri alma nasıl yapılır?

Yapmış olduğum ihbar ve şikâyet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?

23- Yapmış olduğum ihbar ve şikâyet başvurusundan vazgeçebilir miyim? Şikâyetten vazgeçme veya şikâyetin geri alınması mümkündür. Bu hak başvuru sahibi tarafından ya da vekili aracılığı ile kullanılabilir. İhbar niteliğindeki bir başvuru kamuoyuna mal edilmiş sayılır.

CİMER başvuru nasıl yazilir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

CİMER şikayeti geri alınır mı?

CİMER bünyesinde yaptığınız başvuruyu iptal etmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.

CİMER Başvuru kaç karakter?

CİMER'e başvuru alanı 6000 karakter ile sınırlandırılmıştır. Konu ile ilgili başvurunuz 6000 karakteri geçiyorsa başvurunuzun geri kalan kısmını tekrar başvuru ile gönderebilirsiniz.

Şikayet geri alma nasıl yapılır?

Takibi şikayete bağlı suçlarda şikayetten vazgeçme beyanı veya dilekçesi verildikten sonra, aynı fiil ile ilgili bir daha şikayetçi olma veya kamu davasına müdahil olma (katılma) mümkün değildir. Yani, şikayetten vazgeçme beyanının geri alınması veya diğer bir deyişle şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir.