Sıklık Çetele tablosu nedir?

İçindekiler:

  1. Sıklık Çetele tablosu nedir?
  2. Sütun grafiği nedir ne işe yarar?
  3. Kutu grafiği ne için kullanılır?
  4. Daire grafiği nasıl bulunur?

Sıklık Çetele tablosu nedir?

Sıklık tablosu: Cismin adının yazılması ile beraber karşısına sayısının yazılması üzerinden kullanılan tablo olduğunu söylemek mümkün. Bu yöntem görsel açıdan ele alınır ve kısa şekilde bir cisimden ne kadar olduğunu anlatır.

Sütun grafiği nedir ne işe yarar?

; Çeşitli yöntemlerle toplanan verilerin sonuçlarını sütun şeklindeki grafik ile gösterilmesine sütun grafiği denir. SÜTUN GRAFİĞİ NE İŞE YARAR? Verilerin karşılaştırılmasını sağlar. ... Sütun grafikler belli bir seri verinin özellikle zamana bağlı değişiklileri göstermek için kullanılır.

Kutu grafiği ne için kullanılır?

Kutu grafiği, ilgili değişken bakımından veri için hazırlanan beş sayılı özetleme tablosu gösterimini grafiksel olarak özetlemeye dayalıdır. Özellikle merkezsel konum, yayılma, çarpıklık ve basıklık yönünden verileri özetlemek ve aykırı değerleri tanımlamak için kullanılır.

Daire grafiği nasıl bulunur?

Bir dairenin merkez açıları toplamı 360°'dir. Grup verilerini daire grafiğine yerleştirirken verilerin toplamı alınır. Grup verilerinin her biri bu toplama oranlanarak daire grafiğindeki oranı bulunur. Bulunan sonuçlar 360° ile çarpılarak daire grafiğindeki merkez açıların değerleri elde edilir.