Halihazırda ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Halihazırda ne demek TDK?
  2. Ahali nedir Osmanlı?
  3. Telkit ne demek?
  4. Kalıp ne demek TDK?
  5. Basmakalıp eş anlamlısı nedir?

Halihazırda ne demek TDK?

Bazı örneklerde görülen "hali hazırda" şeklindeki ayrı yazım ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "halihazırda"dır. HALİHAZIRDA NE DEMEK? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükte halihazırda kelimesinin anlamı; "Bugünlerde, son zamanlarda, şimdi, şu anda" olarak tanımlanıyor.

Ahali nedir Osmanlı?

ahali / ahâli / ahâlî / اهالى / اَهَال۪ي (Tekili: Ehl) Halk, umum, nâs. Bir memleketin yerlileri, bir memlekette oturanlar, yaşayanlar.

Telkit ne demek?

Tenkit kelimesi dilimizde fazla kullanılmaz. ... Bu sebeple dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Eski bir kelimesi olması sebebiyle de fazla kullanılmaz. Tenkit kelimesi anlamı eleştiri ve eleştirme anlamı taşımaktadır.

Kalıp ne demek TDK?

kalıp. a. 1. Bir şeye biçim vermeye veya eski biçimini korumaya yarayan araç: “İstenilen kalıplarda ve istenilen nüanslarda heykeller yapılabilir.” -P. Safa.

Basmakalıp eş anlamlısı nedir?

Basmakalıp kelimesinin eş anlamlısı nedir 1 adet karşılığı bulunmaktadır. Basmakalıp ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Basmakalıp sözcüğünün eş anlamlı kelimesi klişe sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.