BMI nasıl hesaplanir?

İçindekiler:

  1. BMI nasıl hesaplanir?
  2. BMI en az kaç olmalı?
  3. Obez olmak için kaç kilo olmak lazım?
  4. Vke nasıl hesaplanır?
  5. Vki ne olmalı?

BMI nasıl hesaplanir?

Beden Kitle İndeksi, kişinin vücut ağırlığının, boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile ulaşılır. Kısa bir formülasyon ile; Vücut ağırlığı / Boy x Boy (Metre cinsinden) = BMI 'dir.

BMI en az kaç olmalı?

0 ila 18,4 BMI: Zayıf. Kişinin boyuna oranla ağırlığının yetersiz olduğunu ifade eden bu değer ile karşılaşılması durumunda kişinin diyetisyen eşliğinde sağlıklı bir şekilde kilo alması önerilir. 18.5 ila 24.9 BMI: Normal. Bu değer aralığı kişinin ideal kiloda olduğunu gösterir.

Obez olmak için kaç kilo olmak lazım?

Dünya Sağlık Örgütü referans aralığına göre 18, 5-24.99 arası değerler “normal” sayılır. Vücut kitle endeksi değeri 25'in üzeri fazla kilolu, 30'un üzeri obezite, 40'ın üzeri morbid obezite olarak kabul edilir.

Vke nasıl hesaplanır?

Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ'nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

Vki ne olmalı?

Öncelikle normal olan ile başlayalım: vücut kitle indeksi (vki) veya body mass index (bmi) 20-25 arası ise kilonuz normal kategoride. Vki 25-30 arası ise kilonuz fazla ama henüz obez kategorisinde değilsiniz, yani bir başka deyimle gri alan da diyebiliriz, ne tamamen normal, ne de obez.