Tezsiz yüksek lisans Uzaktan mı?

İçindekiler:

  1. Tezsiz yüksek lisans Uzaktan mı?
  2. Uzaktan Öğretim Tezsiz yüksek lisans nedir?
  3. Uzaktan Tezsiz yüksek lisans kaç yıl?
  4. Tezsiz yüksek lisanstan Tezliye geçiş var mı?

Tezsiz yüksek lisans Uzaktan mı?

Uzaktan eğitim yüksek lisans, derslerin ve ders işleyişinin online yani çevrimiçi ortamda yapıldığı bir eğitim türüdür. ... Uzaktan eğitim yüksek lisans programlarının çoğu tezsiz yüksek lisans olarak açılmaktadır. Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimleri için ALES şartı aranmaz.

Uzaktan Öğretim Tezsiz yüksek lisans nedir?

Uzaktan yüksek lisans içinde bulunduğumuz dijital çağa uygun olarak tüm yüksek lisans derslerinin internet üzerinden yürütüldüğü bir yüksek lisans türüdür. ... Tezsiz programlar için ALES puanı gerekmeyebiliyor ancak eğer ALES ile giremiyorsanız mezun olduğunuz lisans programındaki diploma notunuza bakılıyor.

Uzaktan Tezsiz yüksek lisans kaç yıl?

- Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans süresi normal durumda 3 yarıyıldır. Öğrencilerin en fazla 6 yarıyılda programını bitirmiş olmaları gerekmektedir. YENİ KANUNA GÖRE 6 yarı yıldan sonra öğrenci kayıt yenileme yapabilir, fakat ders, sınav ve proje hakları dışında herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

Tezsiz yüksek lisanstan Tezliye geçiş var mı?

Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, tercih ettikleri üniversitenin, tezli yüksek lisans programı için aranan şartları yerine getirdikleri takdirde, bu lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda; tezsiz lisans da alınan dersler, tezli lisans da aynı olanlarından muaf tutulurlar.