Sümsük kimlere denir?

İçindekiler:

  1. Sümsük kimlere denir?
  2. Insanlara neden sümsük denir?
  3. Sümsük herif ne demek?
  4. Sünepe ne demek Ekşi?
  5. Pısırık ne demek TDK?
  6. Sünepe adam ne demek?
  7. Sümsük kuşu ne yer?
  8. Vazalak ne demek TDK?
  9. Pısırık insan ne demek?
  10. Pısırık erkek ne demek?
  11. Sünepe mi sünepe mi?
  12. Sünepe küfür mü?
  13. Sümsük kuşu nasıl bir kuştur?
  14. Sümsük kuşu nasıl avlanır?
  15. Alevi ne demek TDK?

Sümsük kimlere denir?

Sümsük kime denir? sümsük, -ğü Sümsükgillerden, sivri gagalı, kısa bacaklı deniz kuşu (Sulabassana). ... Uyuşuk davranan, miskin, aptal, mıymıntı, sünepe, pısırık (kimse): “O olmasa daha günlerce sallanıp dururdu sümsük herifin kravatları.” -E.

Insanlara neden sümsük denir?

Sumsuk. Bu kelime yerel halk deyişlerinden bir kelime ve anlamı “yumruk, yumrukla vurma” demekmiş.

Sümsük herif ne demek?

sıf. ve i. (ses taklidi k. < süm+sük) Pısırık, uyuşuk, mıymıntı, sünepe (kimse): “Sümsük herif.” “Bırak onu, baksana sümsüğün teki.”

Sünepe ne demek Ekşi?

Devinimsiz, miskin, tembel kişilere uyuşuk kimse denilmektedir. Sünepe de uyuşuk, pısırık, mıymıntı kimseleri ifade etmektedir.

Pısırık ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre pısırık kelimesi, kılıksız, uyuşuk demektir. Cümle içinde anlamını bulan pısırık kelimesi, uyuşuk, devinmez anlamnlarına gelir. Böyle kişilere de pısırık denir. Çekingen, beceriksiz kimselerin girişken olmaması dolayısıyla pısırık diye nitelendirilebilirler.

Sünepe adam ne demek?

TDK sözlük anlamı kılıksız, uyuşuk, sümsük kimse demektir. Bu şeklide nitelendirilen kimselere ise sünepe denilmektedir.

Sümsük kuşu ne yer?

Sümsük kuşugiller (Sulidae), Suliformes takımına ait bir familya. Balık ve benzeri avlarını suya dalarak avlayan, orta büyüklükte ve deniz kıyılarında yaşayan kuşlardır. Bu familyada yer alan on tür eski kaynaklarda Sula cinsi içinde sınıflandırılmıştır.

Vazalak ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sözlüğünde 'vazalak' kelimesinin karşılığı olarak yazılan ifadelerden birinin 'Alevi' olması tepki çekti. Kurumun sitesindeki 'Büyük Türkçe Sözlük'te 'vazalak' kelimesi aratıldığında kelimeye karşılık gelen ifadeler çıkıyor.

Pısırık insan ne demek?

6) PISIRIK İNSAN: Pısırık insanlar, saldırgan in-sanların yaptıklarının karşıtını yaparlar. Sürekli olarak da her şeyi alttan almayı bilirler. Bunu da kesinlikle bir amaç için kullanırlar. Böylece başka-larını memnun etmek isterler.

Pısırık erkek ne demek?

sıf. ve i. (< pıs-ı-r-ı-k) Cesâretsizlikten gelen bir çekingenliği olan, silik ve güçsüz (kimse): Bu gece onun karşısında ben hep, ziyâfet gecesi kapının yanında sinen mektep çocuğu hâliyle pısırık kaldım (Hâlit Z. Uşaklıgil). Erkek dediğin senin gibi pısırık olmaz (Sait Fâik).

Sünepe mi sünepe mi?

Sünepe kelimesi birbirine benzeyen pek çok anlam taşımaktadır. TDK sözlük anlamı kılıksız, uyuşuk, sümsük kimse demektir. Bu şeklide nitelendirilen kimselere ise sünepe denilmektedir.

Sünepe küfür mü?

Sümsük kişilere, yani, kendinden bi haber, uyuşuk, beceriksiz kılıksız kişilere SÜNEPE denir.

Sümsük kuşu nasıl bir kuştur?

Mavi ayaklı sümsük kuşu, Sulidae familyasından bir kuş türüdür. Ortalama 81 cm. boyunda ve 1,5 kg. ağırlığındadır. Dişi kuşlar erkeklerden biraz daha büyüktür. Uzun ve sivri uçlu kanatları kahverengidir.

Sümsük kuşu nasıl avlanır?

Karakteristik avlanma davranışı havadan suya dalmaktır. Bir dalışta suyun bir ila iki metre altına inebilirler. Eğer ilk seferinde avları kaçarsa ayak ve kanatlarını kullanarak su altında yüzerek avlarını kovalayabilirler.

Alevi ne demek TDK?

Hz. Ali'ye bağlı olan kimse.