Cukur reyting kac?

İçindekiler:

  1. Cukur reyting kac?
  2. Reyting ne anlama gelir?
  3. Reyting neye göre belirlenir?
  4. Reyting hesaplaması nasıl yapılır?

Cukur reyting kac?

Çukur, AB'de 12,72 izlenme oranı (rating), 28,09 izlenme payı (share), ABC1 20+'da 12,90 izlenme oranı (rating), 26,59 izlenme payı (share), Total'de ise 10,06 izlenme oranı (rating), 22,31 izlenme payı (share) ile birinciliği göğüsledi.

Reyting ne anlama gelir?

Reyting'i bir anlamda şöyle de özetleyebiliriz: Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranıdır. Tür televizyon seyircisinin izleme oranı olarak tanımlayabiliriz. Share (İzlenme Payı): Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı paya denir.

Reyting neye göre belirlenir?

Reyting oranları belirlenen deneklerin televizyonlarına bağlanan peoplemeter adı verilen cihazlar aracılığı ile belirlenir. Bu cihazlar deneğin saat kaçta hangi kanalı izlediğini ne kadar süre ile izlediğini ortaya koyar ve tüm televizyonlara ve programlara bir yüzde ve puan verir. Buna göre bir sıralama yapılır.

Reyting hesaplaması nasıl yapılır?

Reyting oranları televizyona bağlanan peoplemeter denilen cihazlarla belirlenir. Bu cihaz takip edilen programın saatini ve o saatte izlenme oranlarını hesaplar. Tüm televizyon programlarına yüzdeli puan verir. Bu puanlamaya göre sıralama yapar.