Izmir'de en büyük ilçe hangisi?

İçindekiler:

  1. Izmir'de en büyük ilçe hangisi?
  2. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi neresidir?
  3. Izmirin kaç ilçesi var 2020?
  4. Izmir nüfusu ne kadar 2021?
  5. Germiyan köyü ne yapılır?

Izmir'de en büyük ilçe hangisi?

BUCA. Buca ilçesi nüfus bakımından İzmir'in en kalabalık ve en büyük ilçesidir.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi neresidir?

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak baş sırada yer alıyor. Esenyurt'u Ankara'nın Keçiören ilçesi ile Gaziantep'in Şahinbey ilçeleri izliyor. Yine bir Ankara ilçesi Çankaya dördüncü sırada Bursa'nın Osmangazi ilçesi ile beşinci sırada yer alıyor.

Izmirin kaç ilçesi var 2020?

İzmir'in Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla olmak üzere 30 ilçesi bulunuyor.

Izmir nüfusu ne kadar 2021?

İzmir 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 4.428.875. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. İzmir 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Germiyan köyü ne yapılır?

Köyde Hurma Zeytini, Pirinçli Mantı, Damat Lokumu tadabilirsiniz. Germiyan Köyü otantik ev olarak bilinen Dilek Hanım'da köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Poleni alınmayan kekik balı ve kınalı bamyası ise eve dönüş yolunda mutfağınıza taşıyabileceğiniz yerel ürünler arasında.