Hindistan cevizi yağı yararlı mı zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Hindistan cevizi yağı yararlı mı zararlı mı?
  2. Hindistan cevizi yağının yan etkileri nelerdir?
  3. Hindistan cevizinin zararları var mı?
  4. Hindistan cevizi yağı nasıl sürülür?

Hindistan cevizi yağı yararlı mı zararlı mı?

Amerikan Kalp Derneği, geçen yıl yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle, hindistan cevizi yağının, kalp hastalığına neden olduğu bilinen kötü kolesterolü veya LDL'yi yükselttiğini açıklamıştı. Sertifikalı beslenme uzmanlarının sadece yüzde 37'si hindistan cevizi yağının sağlıklı olduğunu kabul etti.

Hindistan cevizi yağının yan etkileri nelerdir?

Eğer cildiniz çok yağlı ise sivilcelenme problemi yaşayabilirsiniz. Eğer Hindistan cevizi yağına hassasiyetiniz varsa, alerjiye sebep olabilir. Belirtileri arasında bulantılar, egzama, kusma, anafilaksi gibi belirtiler bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağı ile detoksa yapanlar baş ağrısı yaşayabilirler.

Hindistan cevizinin zararları var mı?

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ ZARARLARI. Hindistan cevizinin fazla tüketimi, bağırsaktaki zararlı bakterileri öldürdüğü için ishale sebep olabilir. Özellikle cildi normalden daha yağlı olan kişilerde sivilcelenmeye sebep olabilir.

Hindistan cevizi yağı nasıl sürülür?

Yemeklerinize ekleyip tüketebilirsiniz. Hastalıklardan korur ve vücut direncinizi yüksek tutar. Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.