Çürük dişler için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Çürük dişler için ne yapılmalı?
  2. Çürük dişler nelere sebep olabilir?
  3. Çürük dişler tedavi edilmezse ne olur?
  4. Bütün dişler Çürürse ne olur?
  5. Çürük diş çıkarsa ne olur?
  6. Çürük diş çekilmek zorunda mı?

Çürük dişler için ne yapılmalı?

Diş çürüğü başlangıcı tespit edilen hastalarda çürüğün çok erken bir evrede olması halinde florür tedavisi ile diş minesi onarılabilir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda diş çürükleri tedavisi için en sık tercih edilen yöntem diş dolgularıdır.

Çürük dişler nelere sebep olabilir?

Diş çürükleri; sinüzit, şeker hastalığı, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi gibi önemli rahatsızlıklara neden oluyor. Bunların haricinde; kalp ve böbrek yetmezliği, şeker ve ülser gibi sistemik hastalıkların ağız sağlığıyla direkt olarak bağlantısı vardır.

Çürük dişler tedavi edilmezse ne olur?

Ağzınızdaki bakteriler, mineye saldıran asitler ürettiğinde çürüme olur. Diş çürüğü, dişlerinizde kaviteler şeklinde oluşan oyuklara (diş çürükleri) yol açabilir. Diş çürüğü tedavi edilmezse ağrı, enfeksiyon ve hatta diş kaybına neden olabilir.

Bütün dişler Çürürse ne olur?

Bazen de diş çürükleri sürekli bir ağrıya sebebiyet verir. Tedavi edilmeden bırakılırsa, çürüme sinirlere ulaştığı için diş enfekte olur. Dişteki enfeksiyon, şiddetli ağrıya, yüz şişmesine ve ateşe neden olabilen bir apseye sebebiyet verebilir.

Çürük diş çıkarsa ne olur?

Eğer çürük tedavi edilmezse diğer dişlerede bulaşabilir. Yüz bölgesinde iltihaba bağlı şişlikler ve ağrılarda meydana gelebilir. Çürük ilerlerse de erken dönemde süt dişler kaybedilir. Bu kaybedilen dişler ise çarpaşıklığa neden olabilir.

Çürük diş çekilmek zorunda mı?

Çürük ya da kırık nedeni ile zarar görmüş dişler; dolgu, kanal tedavisi, kuron ya da başka bir tedavi yöntemi ile tedavi edilemeyecekse çekilebilir.