Son kertede ne demek?

İçindekiler:

  1. Son kertede ne demek?
  2. Kertan nedir?
  3. Munzevilik ne demek?
  4. Kerte ne demek bulmaca?
  5. Denizcilikte kerte ne demek?
  6. Munzev ne demek?
  7. Bulmacada merdiven ne demektir?
  8. Aymazlık ne demek bulmaca?
  9. Büyük daire ve kerteriz hattı ne demektir?
  10. Kerteriz hattı ne demek?
  11. Adıl ne demek ve örnek?

Son kertede ne demek?

Son kertede anlamı, tanımı Derece, radde. ... Son kerte : Son derece. Sonuçta : Sonuç olarak.

Kertan nedir?

Kısaca özetlemek gerekirse, kökeni Hint kültürüne dayanan bir tür müzik türü olarak tanımlanabilir. Çoğunlukla Sanskrit dilinde belirli bir kelime grubunun bir ritm eşliğinde, buna eşlik eden bir melodi ile tekrarlanarak söylenerek şarkılardır.

Munzevilik ne demek?

İnsanlardan uzak durmayı tercih eden ve yalnız başına yaşamayı seven kişiler için bu kelime kullanılır. ... Özellikle münzevi hayat ya da münzevi yaşam gibi kelime grupları üzerinden sıkça kullanılır.

Kerte ne demek bulmaca?

Dilimize İtalyancadan geçmiş olan kerte kelimesinin sözlük anlamı çeyrektir. Orijinal dilinde ''quarta'' şeklinde yazılan bu sözcük, günümüzde daha çok derece manasında kullanılır.

Denizcilikte kerte ne demek?

Kerte, 360 derecenin 1/32'sine eşit açıdır. Denizcilikte kullanılır.

Munzev ne demek?

1. Bir köşeye çekilen, tek başına yaşayan (kimse): “Münzevî derviş.” En büyük münzevî Buda…

Bulmacada merdiven ne demektir?

Cevap ne = Bulmacada Merdiven nedir sorusuna verilecek cevap olarak SAVRAN - BARKIŞ - BAROMAK - BEKMAN - BETMAN - FERDİMAN - GANAT yazabilirsiniz.

Aymazlık ne demek bulmaca?

Aymazlık kelimesinin bulmacalardaki cevabı genellikle gaflet olarak belirtilmektedir.

Büyük daire ve kerteriz hattı ne demektir?

Yer yüzündeki tüm meridyenlerle aynı açıyı yapan doğruya ''Kerte Hattı'' denir. Bu açı 900 ise kerte hattı bir enlem dairesi veya Ekvatordur. Bu açı 000 ise kerte hattı meridyen olur. ... Yer üzerinde, iki nokta arasında büyük daire, kerte hattından daha kısadır.

Kerteriz hattı ne demek?

Kerteriz, herhangi bir cismin yönü ile esas alınan yön arasındaki açı. Esas alınan yön, bir kişinin yüzünün dönük olduğu yön, bir teknenin yönü veya kuzey olabilir. Kuzeyin esas alınması durumunda, buna hakiki kerteriz denir.

Adıl ne demek ve örnek?

Adıl Dil Bilgisi derslerinde ''zamir'' olarak geçen bir kelimedir. Adıl kelimesi çoğu zaman ''adil'' kelimesi ile karıştırılmaktadır. Adıl kelimesinin anlamı ''zamir'' iken, adil kelimesinin anlamı adaletle iş gören, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan, hakkı yerine getiren, adaletli anlamına gelmektedir.