PKK yöneticileri kimlerdir?

İçindekiler:

  1. PKK yöneticileri kimlerdir?
  2. PJAK acılımı nedir?
  3. PYD terör örgütü listesinde mi?
  4. KCK Yürütme Konseyi nedir?
  5. QSD kimlerden oluşuyor?
  6. Terör örgütü kime denir?
  7. Suriye'de hangi güçler var?

PKK yöneticileri kimlerdir?

PKK
BağlılıkHalk Kurtuluş Güçleri (HRK) (1984-1986) Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu (ARGK) (1986-2000) Halk Savunma Güçleri (HPG) (2000-) YJA-STAR (1984-)
Lider(ler)Murat Karayılan (de facto)
Merkez(ler)Kandil Dağları, Irak
Etkin bölgelerTürkiye, Irak, İran, Suriye
7 satır daha

PJAK acılımı nedir?

Türkiye Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri ve İran tarafından terör örgütü ilan edilmiştir. PJAK tam adı ile Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (Kürtçe: Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê), İran ve Irak'ta faaliyet gösteren Kürt milliyetçisi silahlı örgüt.

PYD terör örgütü listesinde mi?

Gösterilmeye çalışanın aksine PYD, uluslararası terör örgütleri listelerinde “terör örgütü” olduğu tescillenen PKK'nın Suriye'de faaliyet gösteren uzantısıdır.

KCK Yürütme Konseyi nedir?

KCK, Türkçe tam adı ile Kürdistan Topluluklar Birliği (Kürtçe: Koma Civakên Kurdistanê), Abdullah Öcalan'ın teorize ettiği demokratik konfederalizm çerçevesinde kurulan çatı örgüt. ... Türkiye'de 2009 yılından bu yana zaman zaman KCK'ya yönelik çeşitli operasyonlar düzenlenmektedir.

QSD kimlerden oluşuyor?

Suriye Demokratik Güçleri (Arapça: قوات سوريا الديمقراطية; Kürtçe: Hêzên Sûriya Demokratîk), Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Türkmenlerden oluşan IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulmuş ortak bir operasyon gücü.

Terör örgütü kime denir?

Hükûmetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist ya da yıldırıcı denilmektedir.

Suriye'de hangi güçler var?

  • Suriye Silahlı Kuvvetleri.
  • Kara Kuvvetleri.
  • Hava Kuvvetleri.
  • Hava Savunma Kuvvetleri.
  • Deniz Kuvvetleri.
  • Cumhuriyet Muhafızları
  • Ulusal Savunma Kuvvetleri.
  • Baas Tugayları